În 48 de ore, 9 incendii de locuințe!

Joi, 02 Aprilie 2020Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

In 48 de ore  9 incendii de locuinte | imaginea 1 În ultimele două zile, echipajele de pompieri au răspuns la 42 de solicitări ale cetățenilor, în diferite situații de urgență, după cum urmează:

  • 29 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor calificat și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale deosebite;
  • 10 incendii, dintre care nouă izbucnite la locuințele cetățenilor și unul la un stâlp de electricitate;
  • o intervenție în sprijinul SAJ Teleorman în vederea preluării unui pacient supraponderal, care necesita transportarea de urgență la spital;
  • o misiune de deblocare a unei uși de apartament pentru a facilita accesul cadrelor medicale la o persoană cu probleme medicale;
  • o misiune de recunoaștere, pe timpul producerii fenomenelor meteorologice periculoase (posibil acoperiș smuls de vânt).

Recomandări

Pompierii teleormăneni roagă cetățenii să manifeste în continuare atenție sporită în ceea ce privește utilizarea mijloacelor de încălzire, să curețe și să verifice periodic coșurile de fum, să evite supraîncălzirea sobelor, să amplaseze materialele ușor combustibile la o distanță de siguranță față de acestea, să depoziteze jarul și cenușa numai în gropi special amenajate, să nu folosească improvizații și să nu lase copiii în locuințe nesupravegheați, cu mijloacele de încălzire în funcțiune.

Foarte important!

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „A.D. Ghica” al județului Teleorman solicită cetățenilor anunțarea oricăror situații care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul, pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

In 48 de ore  9 incendii de locuinte | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.