Incendiu de anexă gospodărească, izbucnit de la o lumânare aprinsă

Sâmbătă, 25 Aprilie 2020Calarasi
Sursa Foto: Facebook ISU Calarasi

Incendiu de anexa gospodareasca  izbucnit de la o lumanare aprinsa | imaginea 1 Luni, 20 aprilie, a.c., ora 19.08, două echipaje specializate de stingere, din cadrul Gărzii de Intervenţie Chiselet, au fost solicitate să acţioneze pe raza localităţii Vărăşti, comuna Dorobanţu, pentru stingerea unui incendiu de anexă gospodărească, proprietate individuală.

La sosirea echipajelor de stingere, incendiul se manifesta cu flacără deschisă şi cu degajare de fum dens la nivelul unei anexe (şopron din lemn învelit cu tablă, construit pe o suprafaţă de 60 de metri pătraţi), flacăra propagându-se şi la acoperişului casei, existând risc de extindere a arderii şi la alte bunuri materiale.

Pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenţie Chiselet s-au deplasat rapid la această intervenţie, cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ o oră şi 20 de minute.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a fost posibil din cauza neglijenţei proprietarei, în vârstă de 74 de ani, care a uitat o lumânare aprinsă în şopronul de lângă locuinţă, pe care îl folosea ca bucătărie de vară.

Pompierii militari din Călăraşi au reuşit să lichideze incendiul în limitele găsite, fiind astfel salvate bunuri materiale în valoare de aproximativ 100.000 de lei.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.