Incendiu de litieră în pădurea din Iedera, Dâmboviţa

Vineri, 10 Aprilie 2020Dambovita
Sursa Foto: Facebook ISU Dambovita

Incendiu de litiera in padurea din Iedera  Dambovita | imaginea 1 Pompierii dâmbovițeni au intervenit luni, 6 aprilie, a.c., pentru stingerea unui incendiu izbucnit în comuna Iedera, în punctul Valea Ursului, unde ard litieră de pădure, doborâturi și uscături pe o suprafață de circa 20 ha. Este o intervenție de lungă durată și foarte dificilă, atât din cauza terenului accidentat și în pantă, dar mai ales din cauza zecilor de focare care se manifestă pe o suprafață foarte mare.

Pentru operațiunea de stingere s-au mobilizat forțe și mijloace de la ISU ”Basarab I” Dâmbovița (23 subofițeri cu 4 APIC și un ASAS), Ocolul Silvic Moreni și Ocolul Silvic Ingleby (13 lucrători forestieri), Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Iedera (2 persoane) și IPJ Dâmbovița (2 cadre).

Incendiu de litiera in padurea din Iedera  Dambovita | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.