Incendiu fără victime, la o anexă gospodărească

Luni, 20 Aprilie 2020Satu Mare
Sursa Foto: Facebook ISU Satu Mare

Incendiu fara victime  la o anexa gospodareasca | imaginea 1 Pompierii din cadrul Punctului de Lucru Turț au intervenit luni după-amiază, 13 aprilie, a.c., în jurul orei 16:20, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească din localitatea Gherța Mare. La sosirea echipajelor la fața locului, incendiul se manifesta cu flacără violentă și cu degajare mare de fum din cauza mai multor anvelope depozitate în anexă. Pompierii au localizat și lichidat rapid incendiul, reușind să protejeze casa de locuit aflată în imediata vecinătate.

La finalizarea intervenției, pompierii au stabilit ca și cauză probabilă de producere a incendiului: jarul purtat de vânt, căzut pe materiale combustibile. Proprietara tocmai curățase cuptorul de copt pâine, aflat în anexa incendiată, însă nu a stins jarul și nu l-a depozitat în condiții și la distanță de siguranță față de anexă. De asemenea, vântul puternic a contribuit la propagarea rapidă a flăcărilor.

Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită sau intoxicată cu fum.

Pompierii sătmăreni reamintesc faptul că jarul rezultat în urma oricărei arderi se poate reaprinde cu ușurință, mai ales în condiții de vânt. Pentru prevenirea producerii unui incendiu, depozitarea jarului se va face la o distanță de siguranță față de orice construcție sau față de materiale combustibile, într-un recipient metalic sau prin acoperirea jarului cu pământ/nisip.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.