Intervenţii ale pompierilor sălăjeni la multiple incendii

Sâmbătă, 25 Aprilie 2020Salaj
Sursa Foto: Facebook ISU Salaj

Interventii ale pompierilor salajeni la multiple incendii | imaginea 1 Luni după masă, 20 aprilie, a.c., Punctul de lucru Sânmihaiu Almașului a fost solicitat să intervină la un incendiu de proporții izbucnit la litiera pădurii, din apropierea localității Răstolț. Incendiul se manifesta prin mai multe focare și a fost mobilizat personal de la SVSU Buciumi și de la Ocolul silvic. Intervenția a fost de lungă durată, lupta cu flăcările s-a întins pe mai multe ore, fiind mistuite circa 22 hectare de litieră.

Luni seară, 20 aprilie, a.c., pompierii șimleuani și SVSU Crasna au fost solicitați să intervină la un incendiu izbucnit la coșul de fum al unei case din localitatea Marin. Cauza probabilă de incendiu a fost de natură termică (coșul de fum necurățat). Din fericire, incendiul nu s-a propagat și la acoperișul imobilului, a ars funinginea depusă și a fost ușor deteriorat coșul de fum.

O oră mai târziu, pompierii Secției Şimleu Silvaniei au fost solicitați să intervină la un incendiu izbucnit la o anexă improvizată, din Pustă Vale. Cauza probabilă de incendiu a fost utilizarea necorespunzătoare a focului deschis în spații închise, a ars anexa pe o suprafață de circa 50 mp.

Marți dimineața, 21 aprilie, a.c., Garda Nușfalău a fost solicitată să intervină la un incendiu, la anexa unei gospodării din localitatea Plopiș. Cauza probabilă de incendiu a fost fumatul în locuri nepermise (o țigară nestinsă aruncată la întâmplare). Au ars circa 50 mp din anexă, aproximativ 1,2 tone material lemnos.

Interventii ale pompierilor salajeni la multiple incendii | imaginea 2

Marți după masă, Punctul de lucru Sânmihaiu Almașului a fost solicitat să intervină la un incendiu la litiera pădurii de lângă localitatea Agrij. Incendiul s-a propagat pe o suprafață mare și a mistuit circa 12 ha de vegetație uscată și aproximativ 15 ha de litieră pădure, lupta cu flăcările s-a întins pe mai multe ore.

Marţi seară, Detașamentul de Pompieri Zalău a fost solicitat să intervină la un incendiu izbucnit la punctul termic al unei școli din localitatea Românași. Cauza probabilă de incendiu a fost jocul copiilor cu focul, a ars material lemnos (aproximativ 20 metri cubi) și acoperișul pe circa 80 mp.

Garda Cehu Silvaniei şi Detaşamentul de Pompieri Zalău au fost solicitate să intervină tot marţi, în jurul prânzului, la un incendiu la anexele unei gospodării din localitatea Ulciug. Cauza probabilă de incendiu a fost coşul de fum deteriorat. Au ars două anexe (o bucătărie de vară şi o magazie) şi o serie de bunuri din acestea. Trei persoane au fost asistate de către un echipaj al ambulanţei (intoxicate cu fum şi atac de panică), două dintre ele au fost transportate la UPU Smurd Zalău.

Un nou apel prin 112, anunța faptul că era nevoie de intervenția pompierilor în sprijinul SVSU Hodod la un incendiu al unei anexe gospodărești din localitatea sătmăreană. Ținând cont de faptul că la Ulciug intervenția era finalizată, un echipaj al pompierilor s-a deplasat imediat direct la noua misiune și a intervenit pentru stingerea incendiului. Cauza probabilă de incendiu a fost utilizarea necorespunzătoare a focului în spații deschise (scânteie purtată de vânt pe materiale combustibile-plante furajere). Au ars anexa, câteva bunuri și plantele furajere din interiorul acesteia.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.