Peste 130 de misiuni ale pompierilor mehedințeni în minivacanța de Paște

Sâmbătă, 25 Aprilie 2020Mehedinti
Sursa Foto: Facebook ISU Mehedinti

Peste 130 de misiuni ale pompierilor mehedinteni in minivacanta de Paste | imaginea 1 Pompierii din cadrul ISU Mehedinți au intervenit, în minivacanța de Paște, pentru stingerea a 15 incendii, 12 dintre acestea izbucnite la vegetație uscată și trei la anexe și locuințe, transportul a două persoane supraponderale și cu probleme medicale de la domiciliu la spital, dar și pentru căutarea și salvarea, din fluviul Dunărea, a unor persoane ceare s-au răsturnat cu barca.

Serviciul SMURD din cadrul ISU Mehedinţi a intervenit la 31 de urgenţe medicale.

În toate cele patru zile, pompierii mehedințeni au efectuat 86 de misiuni pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, 59 dintre acestea constând în acțiuni de decontaminare a ambulanțelor SMURD, SAJ, dar și a autospecialelor destinate transportului de persoane și 27 desfășurându-se pentru preluarea și transportul unor persoane care au tranzitat județul, au fost plasate în carantină, sau au avut nevoie de îngrijiri medicale.

În noaptea de joi, 16 aprilie, a.c., la solicitarea poliției de frontieră, mai multe echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Dr. Tr. Severin au intervenit pentru căutarea și salvarea unor persoane care s-au răsturnat cu barca în fluviul Dunărea, în zona comunei Hinova. S-a reușit salvarea a nouă persoane, care, după primirea îngrijirilor medicale de specialitate, au fost transportate de către ISU Mehedinți la spațiile de carantinare din comuna Gogoșu.

Zilnic, echipaje ale ISU Mehedinți au desfășurat misiuni de căutare a persoanelor aflate în acea noapte, pe fluviul Dunărea. Căutările persoanelor continuă, pompierii desfășurând misiunea de căutare cu ajutorul unei ambarcațiuni.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.