Respect, Plt. maj. Marian Volintiriu şi Plt. maj. Dănuț Ailienei!

Marți, 21 Aprilie 2020Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

Respect  Plt  maj  Marian Volintiriu si Plt  maj  Danut Ailienei | imaginea 1 Pericolul pentru un pompier profesionist nu se simte doar când are în faţa ochilor imaginea care îl întâmpină când ajunge la faţa locului. Pentru un pompier profesionist pericolul are miros şi sunet! Plt. maj. Marian Volintiriu din cadrul Gărzii de Intervenție Săveni locuiește în satul Sârbi, comuna Vlăşinesti. Sâmbătă, 18 aprilie, a.c., în jurul prânzului era în grădină și a auzit că arde ceva în curtea unor vecini.

"De 13 ani de când lucrez ca pompier, ştiu să fac diferența între un foc de lemne uscate și un incendiu. Am auzit cum arde şi pocnește. Am știut că ceva nu e în regulă. Mi-am ridicat privirea şi am văzut un fum dens în curtea vecinului, situat la cca. 50 metri", povestește plt. maj. Marian Volintiriu.

A plecat cu mâinile goale să lupte pentru a stinge un incendiu care a cuprins bucătăria de vară a vecinului, nu înainte de a suna la 112 pentru a-şi chema colegii în ajutor. Flăcările măsurau peste doi metri şi amenințau celelalte construcții din apropiere.

Întâmplător, în zonă se afla un alt coleg de la Garda de Intervenție Săveni, plt. maj. Dănuț Ailienei. Amândoi, până la sosirea colegilor de la Garda de Intervenție Săveni și a pompierilor voluntari din comună, au reușit să localizeze incendiul.

Datorită intervenţiei prompte a celor doi pompieri aflați în timpul liber, incendiul nu s-a extins la celelalte construcții din gospodărie. Cel mai probabil, evenimentul cu foc a fost cauzat de un jar căzut din sobă pe materiale combustibile.

Felicitări, dragi colegi! Atitudinea face diferenţa!

Respect  Plt  maj  Marian Volintiriu si Plt  maj  Danut Ailienei | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.