Val de incendii de vegetaţie uscată în judeţul Hunedoara

Vineri, 10 Aprilie 2020Hunedoara
Sursa Foto: Facebook ISU Hunedoara

Val de incendii de vegetatie uscata in judetul Hunedoara | imaginea 1 Zeci de pompieri ai Detaşamentelor Deva, Hunedoara, Orăştie, Petroşani, ai Secţiei Ilia şi Staţiei Brad au acţionat, la sfârşit de săptămână, cu 19 mijloace tehnice pentru stingerea a 16 incendii de vegetaţie uscată, ce s-au extins la peste 130 de hectare de teren, dintre care 18 hectare au fost litieră de pădure. Un incendiu de vegetaţie uscată şi litieră de pădure produs pe raza localităţii Ciungani a fost ţinut cu greu sub control de pompierii brădeni.

De asemenea, 60 de hectare de mărăciniş de la marginea pădurii din localitatea Bozeș au fost afectate de incendiu. Pompierii au reuşit să limiteze propagarea arderii la fondul forestier, în ciuda terenului accidentat şi a vântului ce a favorizat avansarea flăcărilor.

Pompierii hunedoreni reamintesc că fermierii sau proprietarii de terenuri care utilizează focul deschis pentru curăţarea terenurilor riscă amenzi de până la 2.000 de lei şi sistarea subvenţiilor din partea APIA.

Luni, 6 aprilie, a.c., aproape 70 de pompieri ai Detaşamentelor Deva, Hunedoara şi Petroşani, ai Staţiei Brad şi Gărzilor de intervenţie Geoagiu, Lupeni şi Dobra au luptat pentru anihilarea a 7 arderi ce au afectat 158 de hectare de teren din localităţile Deva, Hunedoara, Lăpugiu, Rişculiţa, Lunca Moţilor şi Bozeş.

La periferia Devei pompierii au intervenit pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie, extins pe aproximativ 3 hectare, ce a distrus 3 anexe. Alte 5 construcţii temporare au fost salvate în urma acţiunii decisive a pompierilor. Arderea a generat o cantitate mare de fum ce s-a răspândit, cu precădere, asupra cartierului Micro din Deva.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.