Zile încărcate pentru pompierii militari din cadrul ISU Alba

Luni, 13 Aprilie 2020Alba
Sursa Foto: Facebook ISU Alba

Zile incarcate pentru pompierii militari din cadrul ISU Alba | imaginea 1 În decursul zilelor de miercuri şi joi, 8-9 aprilie, a.c., pompierii militari din cadrul ISU Alba au fost solicitați să intervină la mai multe incendii de vegetație uscată și litieră de pădure, izbucnite pe raza județului Alba.

Au fost alocate forțe din cadrul ISU Alba, cât și din partea primăriilor și serviciilor voluntare profesioniste. Peste 10 autospeciale pentru stingere cu apă și spumă au fost încadrate de către 30 de pompieri militari și 40 de persoane din cadrul serviciilor voluntare profesioniste în lupta cu focul, pentru limitarea și lichidarea acestora.

Stația de Pompieri Cîmpeni a fost solicitată pentru a interveni la 2 incendii de vegetație uscată și litieră de pădure în localitatea Sălciua, respectiv localitatea Lupșa. Acestea s-au manifestat pe o suprafață de aproximativ 40 ha, respectiv 21 ha.

Detașamentul de Pompieri Alba Iulia a fost solicitat să intervină la un incendiu de vegetație uscată, izbucnit în localitatea Pâclișa. Acesta s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 3 ha. La momentul actual pompierii militari încă se luptă pentru limitarea și lichidarea acestor incendii.

Totodată, pompierii militari reamintesc faptul că:

Nerespectarea prevederilor legale privind interzicerea arderilor de vegetație uscată, Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură – APIA va aplica sancțiuni care ajung până la excluderea de la plata sprijinului financiar pentru deținătorii terenurilor igienizate prin incendierea vegetației uscate și care nu au obținut acceptul autorităților.

Garda Naţională de Mediu - Comisariatul Judeţean Alba va aplica amenzi în valoare de 3000-6000 lei persoanelor fizice şi 25000-50000 lei persoanelor juridice.

Pentru arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile fără obţinerea permisului cu foc şi/sau fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, cetăţenii (proprietarii de terenuri) sunt pasibili de sancţiune contravenţională, astfel: 1000 – 2500 lei.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.