32 de misiuni ale pompierilor mehedințeni în ultimele 24 de ore

Luni, 11 Mai 2020Mehedinti
Sursa Foto: Facebook ISU Mehedinti

32 de misiuni ale pompierilor mehedinteni in ultimele 24 de ore | imaginea 1 Pompierii din cadrul ISU Mehedinți au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru stingerea unui incendiu, salvarea unui animal, asigurarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor la un accident rutier, dar și pentru împiedicarea răspândirii COVID-19. Totodată, paramedicii SMURD au acordat îngrijiri medicale celor cinci persoane care au solicitat ajutorul apelând numărul unic de urgență 112.

În ultimele 24 de ore, pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, pompierii mehedințeni au efectuat 22 de misiuni, 14 dintre acestea constând în acțiuni de decontaminare a ambulanțelor SAJ și autospecialelor destinate transportului de persoane, iar opt pentru preluarea și transportul unor persoane care au tranzitat județul sau au fost plasate în carantină.

De asemenea, pompierii mehedințeni au intervenit pentru localizarea și stingerea unui incendiu manifestat la o casă de locuit, dar și pentru împiedicarea izbucnirii altor două incendii, ca urmare a nerespectării măsurilor de apărare împotriva incendiilor de către cetățeni.

În vederea evitării unor situaţii de urgenţă, care pot pune în pericol nu doar bunurile, dar chiar şi viaţa cetăţenilor, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Drobeta” al Judeţului Mehedinţi recomandă acestora:

  • să nu utilizeze aparate electrice, prize, întrerupătoare, cabluri electrice, dispozitive de protecţie cu defecţiuni sau improvizaţii;
  • să nu suprasolicite instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan;
  • să nu lase sub tensiune aparate alimentate cu energie electrică, atunci când părăsesc locuinţa pentru perioade mari de timp.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.