56 de pompieri au intervenit la un incendiu izbucnit la o hală din Iaşi

Vineri, 29 Mai 2020Iasi
Sursa Foto: Facebook ISU Iasi

56 de pompieri au intervenit la un incendiu izbucnit la o hala din Iasi | imaginea 1 În urma apelului primit în data de 26 mai a.c. la dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Mihail Grigore Sturdza” al judeţului Iaşi, la ora 17:19, care anunța un incendiu izbucnit la o hală de producţie şi depozitare de materiale textile situată pe stradela Vântului, au fost alertate mai multe echipaje de pompieri și personal medical specializat care să acționeze pentru salvarea persoanelor aflate în pericol și pentru lichidarea incendiului.

În zona de manifestare a incendiului au fost mobilizate cinci autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de intervenție la înălțime, trei autocisterne, o autospecială de descarcerare, un echipaj S.M.U.R.D. de prim ajutor şi o autospecială pentru transport personal și victime multiple.

Având în vedere degajările mari de fum, pentru protecţia persoanelor din proximitatea zonei afectate, a fost transmis mesaj prin sistemul RO-ALERT.

Echipajele de intervenţie au procedat la efectuarea recunoașterii operative și evaluarea situației. O persoană aflată la locul intervenției a suferit un atac de panică, i s-a acordat primul ajutor medical de urgență şi a fost preluată ulterior de către un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Iaşi.

Au ars aproximativ 30 de tone de materiale textile şi mase plastice, incendiul propagându-se la patru locuinţe individuale situate în vecinătatea zonei afectate.

Incendiul a fost stins în dimineaţa zilei de 27 mai, în jurul orei 01.37, după opt ore de luptă cu flăcările. Intervenţia pompierilor ieşeni a fost una dificilă deoarece în interiorul halei se afla o cantitate foarte mare de materiale textile si mase plastice, intervenţia fiind îngreunată de cantitatea mare de fum degajată. Cauza probabilă de producere a incendiului este în curs de stabilire.

În sprijin, la locul intervenţiei au participat şase cisterne pentru transport apă din cadrul societăţilor din subordinea Primăriei municipiului Iaşi, 2 cisterne de transport apă din cadrul Regiei de distribuție a apei S.C. Apavital S.A şi trei autospeciale ale serviciilor private pentru situaţii de urgenţă aparţinând S.C. Antibiotice S.A. şi S.C. Pompieru Sting S.R.L.

Conducerea inspectoratului mulţumeşte pe această cale Primăriei municipiului Iaşi, S.C. Antibiotice S.A., S.C. Apavital S.A. şi S.C. Pompieru Sting S.R.L. pentru gestionarea eficientă a acestui incendiu de amploare.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.