61 de intervenții în 48 de ore

Vineri, 29 Mai 2020Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

61 de interventii in 48 de ore | imaginea 1 În ultimele 48 de ore, pompierii militari teleormăneni au gestionat un număr de 61 situații de urgență, care au constat în acțiuni de salvare a vieții și bunurilor materiale ale cetățenilor, precum și pentru protejarea mediului înconjurător.

Situația acestora, pe tipuri de intervenție, se prezintă astfel:

  • 43 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor calificat și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale deosebite;
  • un incendiu de locuință, în satul Urluiu, comuna Bogdana;
  • un accident rutier, produs pe raza municipiului Alexandria;
  • 4 misiuni de evacuare a apei din curțile și beciurile oamenilor, în orașul Videle;
  • 2 misiuni de transport persoane suspecte/confirmate COVID 19 către diverse unități spitalicești, centre de carantină și locații de izolare;
  • 10 misiuni pentru dezinfecția și decontaminarea autospecialelor de intervenție.

Pompierii militari teleormăneni, alături de celelalte instituții cu rol în managementul situațiilor de urgență generate de noul coronavirus, sunt în continuă alertă pentru a preveni răspândirea acestui virus și solicită cetățenilor să respecte cu strictețe și responsablitate măsurile impuse de autoritățile centrale și locale.

RECOMANDĂRI

Având în vedere fenomenele meteorologice din ultima perioadă, cu precipitații abundente, vânt puternic și grindină, se recomandă cetățenilor să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.

De asemenea, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, se face apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.

În situația manifestării vântului puternic, se recomandă populației să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „A.D. Ghica” al județului Teleorman solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.