85 de misiuni ale pompierilor mehedințeni în minivacanța de 1 Mai

Sâmbătă, 09 Mai 2020Mehedinti
Sursa Foto: Facebook ISU Mehedinti

85 de misiuni ale pompierilor mehedinteni in minivacanta de 1 Mai | imaginea 1 Pompierii din cadrul ISU Mehedinți au intervenit, în minivacanța de 1 mai, a.c., pentru stingerea a cinci incendii, scoaterea unei persoane decedate din fluviul Dunărea, asigurarea transportului și distribuirea apei menajere către cetățenii municipiului Orșova, dar și pentru împiedicarea răspândirii COVID-19. Totodată, paramedicii SMURD au acordat îngrijiri medicale celor 30 de persoane care au solicitat ajutorul apelând numărul unic de urgență 112.

În cele patru zile, pompierii mehedințeni au efectuat 47 de misiuni pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, 33 dintre acestea constând în acțiuni de decontaminare a unor ambulanțe SMURD și SAJ, precum și ale unor autospeciale destinate transportului de persoane, dar și de victime multiple (ATPVM), iar 14 pentru preluarea și transportul unor persoane care au tranzitat județul, au fost plasate în carantină sau au necesitat îngrijiri medicale.

Pompierii mehedințeni au intervenit pentru localizarea și stingerea a cinci incendii, două dintre acestea manifestându-se la case de locuit și anexe gospodărești, iar alte trei la vegetație uscată.

Duminică dimineața, 3 mai, a.c., pompierii din cadrul Stației Vânju Mare au intervenit cu o autospecială pentru stingerea unui alt incendiu izbucnit la o casă de locuit din localitatea Bistrețu, comuna Devesel. Deși pompierii au localizat și stins incendiul în limitele găsite, flăcările au cuprins acoperișul locuinței, pe o suprafață de circa 150 mp., precum și bunurile depozitate în două anexe gospodărești învecinate. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost scurtcircuitul electric, produs de conductori electrici cu improvizații.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.