Incendiu generalizat la un atelier meșteșugăresc

Vineri, 29 Mai 2020Sibiu
Sursa Foto: Facebook ISU Sibiu

Incendiu generalizat la un atelier mestesugaresc | imaginea 1 Pompierii militari sibieni au fost solicitați să intervină în cursul nopții de sâmbătă spre duminică, 24 mai a.c., la ieșirea din municipiul Sibiu, în zona Lunca Seviș pentru localizarea și lichidarea unui incendiu ce se manifesta generalizat la un atelier meșteșugăresc aflat în cadrul unei ferme de animale.

La fața locului s-au mobilizat prompt două echipaje de pompieri militari cu două autospeciale cu apă și spumă și un echipaj de prim-ajutor calificat SMURD. Intervenția rapidă a salvatorilor sibieni în colaborare cu membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Cisnădie a condus la localizarea promptă a incendiului, astfel înlăturând-se pericolul de propagare la vecinătăți (ferma cu animale).

Pompierii militari și voluntarii au intervenit timp de peste patru ore pentru stingerea incendiului. Au ars atelierul în totalitate, pe o suprafață de aproximativ 150 mp, și cca 15 tone de fân. Au fost salvate prin evacuarea preventivă din ferma aflată în vecinătate: 60 de păsări, 34 de porci, 30 de oi, 20 de capre și 8 viței. De asemenea, a fost salvat și un autoturism aflat lângă atelier.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului, determinată de pompieri, a fost efectul termic al unui coș de fum neprotejat corespunzător.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.