Intervenţiile pompierilor ieşeni în ultimele 24 de ore

Luni, 04 Mai 2020Iasi
Sursa Foto: Facebook ISU Iasi

Interventiile pompierilor ieseni in ultimele 24 de ore | imaginea 1 În perioada 29 – 30 aprilie, a.c., pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Grigore Sturdza” al județului Iaşi au intervenit la următoarele misiuni:

Misiuni de asanare şi distrugere a elementelor de muniţie neexplodată sau nedezactivată

În data de 29 aprilie, ora 08:00, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Brătuleşti, comuna Strunga, județul Iași, pentru ridicarea unui proiectil exploziv calibru 75 milimetri, a unei bombe aruncător calibru 82 milimetri, a unui stabilizator pentru bombă de aruncător calibru 120 milimetri şi a 17 cartuşe, calibru de 7,92 milimetri. Suprafaţa asanată a fost de aproximativ 500 de metri pătraţi.

În data de 29 aprilie, ora 19:00, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Dolhești, comuna Dolhești, județul Iași, pentru ridicarea unui proiectil exploziv calibru 100 milimetri de pe un teren viran. Suprafaţa asanată a fost de aproximativ 30 de metri pătraţi.

Alte intervenţii/misiuni

În data de 29 aprilie, ora 08:32, Secţia de Pompieri Târgu Frumos a intervenit în comuna Costeşti, pe DN 28A, județul Iași, pentru asigurarea măsurilor specifice la un accident rutier, un autoturism răsturnat în afara părţii carosabile, unde a fost implicată o victimă, bărbat de 30 ani, conştient. A fost evaluat la locul intervenţiei şi transportat la spital de către un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Iaşi.

În data de 29 aprilie, ora 08:45, Secţia de Pompieri Târgu Frumos a intervenit în localitatea A.I. Cuza, comuna A.I. Cuza, județul Lași, pentru degajarea unei persoane, de sex masculin, aproximativ 55 ani, din râul Siret.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

Echipajele SMURD au intervenit la 24 de cazuri medicale.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.