O țigară a distrus o gospodărie

Sâmbătă, 09 Mai 2020Vrancea
Sursa Foto: Facebook ISU Vrancea

O tigara a distrus o gospodarie | imaginea 1 Trei echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani au intervenit în noaptea de marţi spre miercuri, 6 mai, a.c., în jurul orei 21:40, în cooperare cu SVSU Garoafa, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din localitatea Doaga.

La fața locului s-au deplasat 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă și 1 ambulanță SMURD. La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta violent, cu flacără deschisă, pe o suprafață de circa 120 mp.

Pompierii militari au localizat imediat incendiul, care amenința să se propage la gospodăriile învecinate, reușind să stingă focul în limitele găsite, după aproximativ 3 ore.

În urma incendiului, au ars: o anexă construită din lemn cu învelitoare din plăci de azbociment, în suprafață de 20 mp și o locuință cu 4 camere și 1 bucătărie, având acoperiș cu astereală din lemn și învelitoare din tablă, pe o suprafață de circa 120 mp, precum și bunurile de uz casnic și gospodăresc aflate în interior.

Cercetările efectuate la faţa locului au indicat faptul că evenimentul s-a produs, cel mai probabil, din cauza fumatului în locuri neprotejate corespunzător față de materialele combustibile. Din fericire, nu au fost înregistrate victime.

Măsuri de prevenire a incendiilor provocate de fumat!

În scopul preîntâmpinării unor astfel de evenimente, soldate cu pagube materiale și uneori, chiar cu pierderi de vieţi omeneşti, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea reaminteşte cetăţenilor măsurile specifice de apărare împotriva incendiilor generate de fumat:

  • Stingeţi ţigara în scrumieră – niciodată în coşul de gunoi – şi nu lăsaţi scrumul sau ţigara să ardă în scrumieră. Utilizaţi o scrumieră potrivită, grea, care să nu se răstoarne uşor şi care să fie confecţionată dintr-un material care nu ia foc. Se recomandă să puneţi puţină apă în aceasta pentru a favoriza stingerea rapidă a resturilor de ţigări;
  • Atunci când stingeţi ţigara, asiguraţi-vă că aţi stins-o cu adevărat, pentru că mucurile de ţigară incandescente pot cădea pe covor, ziare sau pe orice alt material combustibil, și astfel poate lua foc întreaga locuinţă;
  • Nu fumaţi în pat, mai ales când sunteţi obosiţi, când luaţi somnifere sau când aţi consumat alcool. Există riscul să adormiţi cu ţigara aprinsă şi să provocaţi un incendiu.

În fiecare an mor copii care provoacă incendii cu ajutorul ţigărilor, chibriturilor sau brichetelor, lucruri care nu ar trebui să fie la dispoziţia lor. Păstraţi aceste obiecte în locuri de unde copiii nu le pot lua!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.