Peste 60 de misiuni ale pompierilor mehedințeni la sfârşit de săptămână

Vineri, 22 Mai 2020Mehedinti
Sursa Foto: Facebook ISU Mehedinti

Peste 60 de misiuni ale pompierilor mehedinteni la sfarsit de saptamana | imaginea 1 Pompierii din cadrul ISU Mehedinți au intervenit, în perioada 15 - 17 mai a.c., pentru salvarea victimelor a trei accidente rutiere, stingerea a trei incendii, deblocarea ușii unui apartament, transportarea unei persoane supraponderale cu probleme medicale, dar și pentru împiedicarea răspândirii COVID-19.

De asemenea, paramedicii SMURD au acordat îngrijiri medicale celor 29 de persoane care au solicitat ajutorul, apelând numărul unic de urgență 112.

În ultimele trei zile, pompierii mehedințeni au intervenit pentru localizarea și stingerea a trei incendii, două dintre acestea manifestate la vegetație uscată, iar unul la o anexă gospodărească, în localitatea Seleștiuța din comuna Bâcleș. Cele două incendii izbucnite la vegetație uscată, pe insula Șimian și în localitatea Ostrovu Corbului, au cuprins circa 10 hectare de teren, ca urmare a nerespectării măsurilor de apărare împotriva incendiilor de către cetățeni.

Tot în acest sfârşit de săptămână, pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, pompierii mehedințeni au efectuat 25 de misiuni, 18 dintre acestea constând în acțiuni de decontaminare a ambulanțelor SMURD și SAJ, dar și a autospecialelor destinate transportului de persoane, iar șapte pentru preluarea și transportul unor persoane care au tranzitat județul sau au fost plasate în carantină.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.