Distrugere a muniţiei asanate de pe teritoriul judeţului Suceava

Luni, 01 Iunie 2020Suceava
Sursa Foto: Facebook ISU Suceava

Distrugere a munitiei asanate de pe teritoriul judetului Suceava | imaginea 1 Grupa Pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava a organizat marţi, 26 mai a.c., în poligonul Bogata, din comuna Baia, o şedinţă de distrugere a muniţiei asanate în prima parte a acestui an de pe teritoriul judeţului Suceava.

Pirotehniştii I.S.U. Suceava au fost sprijiniţi de către lucrătorii Serviciului de Acţiuni Speciale, ai Serviciului Poliţiei Rutiere, ai Inspectoratului de Jandarmi Județean şi cadre locale din I.P.J. Suceava, precum şi de membri ai Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Baia.

Elementele de muniţie proveneau din cele două Războaie Mondiale, unele dintre ele fiind în perfectă stare de funcţionare, şi au fost găsite în diferite localităţi din judeţ. Distrugerea acestora s-a executat prin explozie, folosindu-se procedeul electric, dublat de un procedeu pirotehnic de siguranţă.

Au fost distruse 188 de elemente de muniţie - 57 muniții de infanterie, 66 muniții de artilerie, 4 grenade de mână și 61 alte elemente de muniție. În urma distrugerii nu au rezultat victime, pagube materiale sau accidente ecologice, misiunea pirotehniştilor încheindu-se cu succes.

Pirotehniştii I.S.U. Suceava reamintesc populaţiei principalele măsuri care se aplică la descoperirea unor muniţii rămase neexplodate:

  • Se interzice atingerea muniţiilor cu mâna sau cu alte obiecte;
  • Se interzice lovirea sau mişcarea muniţiilor descoperite în pământ sau la suprafaţă;
  • Se interzice introducerea în foc a muniţiilor descoperite;
  • Se interzice demontarea focoaselor sau a altor părţi componente şi secţionarea acestora;
  • Se interzice jocul cu elementele de muniţie neexplodate;
  • Se interzice ridicarea, transportul şi folosirea muniţiilor pentru diferite activităţi sau ca ornamente;
  • Cetăţenii care au descoperit sau au cunoştinţă despre existenţa muniţiilor neexplodate trebuie să sune la numărul unic de urgenţă 112.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.