Grenadă de mână descoperită în gospodăria unui localnic

Sâmbătă, 06 Iunie 2020Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

Grenada de mana descoperita in gospodaria unui localnic | imaginea 1 O grenada de mână defensivă, cu focosul secţionat, a fost descoperită în gospodăria unui localnic din comuna Vorona. Muniţia provine din timpul conflictelor armate și a fost descoperită pe timpul executării unor lucrări de excavație pentru turnarea temeliei unei case.

Elementul de muniție a fost ridicat şi transportat în poligonul militar de la Copalău, în vederea distrugerii la o dată ulterioară.

Pirotehnicienii botoşăneni reamintesc cetăţenilor că, în cazul în care descoperă muniţie rămasă neexplodată, să nu atingă aceste elemente, să nu le lovească sau să le mişte din locul în care au fost găsite, să nu încerce să demonteze componentele muniţiei sau să le ridice, transporte sau depoziteze în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi, să anunţe ISU sau Poliţia prin numarul de urgenţă 112 pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.