Grenadă defensivă, descoperită pe malul unei bălţi de pescuit

Miercuri, 17 Iunie 2020Calarasi
Sursa Foto: Facebook ISU Calarasi

Grenada defensiva  descoperita pe malul unei balti de pescuit | imaginea 1 Sâmbătă, 13 iunie a.c., la ora 12.14, un echipaj de specialişti pirotehnişti din cadrul Detaşamentului de Pompieri Călăraşi s-a deplasat pe raza comunei Belciugatele, pentru ridicarea, asanarea teritoriului de muniţia rămasă neexplodată şi transportul unei grenade defensive (aceasta reprezentând muniţie din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial).

Respectivul element de muniţie a fost descoperit de către un cetăţean, în timp ce se afla pe malul unei bălţi de pescuit, la marginea localităţii. Conştientizând pericolul reprezentat de muniţia rămasă neexplodată descoperită, acesta a anunţat de urgenţă organele abilitate, utilizând numărul de urgenţă 112, pentru a solicita intervenţia echipajului pirotehnic.

Specialiştii pirotehnişti din cadrul I.S.U. Călărași au intervenit cu promptitudine, cu o autospecială pirotehnică, şi au ridicat elementul de muniţie, pe care l-au depozitat în vederea distrugerii ulterioare.

Recomandări ale I.S.U. Călăraşi:

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi recomandă cetăţenilor ca, în momentul în care descoperă elemente de muniţie rămasă neexplodată, să anunţe de urgenţă organele de poliţie, autorităţile administraţiei publice locale sau Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi la numărul de urgenţă 112.

De asemenea, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi recomandă cetăţenilor ca în astfel de cazuri să respecte următoarele măsuri: să nu mişte de pe locurile pe care se află elementele de muniţie descoperite; să nu desfacă şi să nu predea la operatorii economici (societăţile ce au ca obiect de activitate colectarea materialelor feroase), elemente de muniţie descoperite; să nu folosească elementele de muniţie descoperite pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente; să nu lovească, să nu taie şi să nu demonteze elementele de muniţie descoperite; să nu folosească focul deschis în apropierea elementelor de muniţie descoperite.

Grenada defensiva  descoperita pe malul unei balti de pescuit | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.