Incendiu la un depozit de substanțe chimice

Marți, 30 Iunie 2020Harghita
Sursa Foto: Facebook ISU Harghita

Incendiu la un depozit de substante chimice | imaginea 1 Pompierii militari din cadrul Detașamentului Odorheiu Secuiesc au fost solicitați în seara zilei de joi, 25 iunie a.c., să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la un depozit de substanțe chimice, în municipiul Odorheiu Secuiesc.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta în interiorul depozitului de substanțe chimice, pe o suprafață de circa 50 mp, în urma fisurării și autoaprinderii unui rezervor de hidrosulfit de sodiu.

Echipajele de pompieri au acționat unitar pentru răcirea containerului metalic, protecția vecinătăților și întreruperea arderii. Pentru lichidarea flăcărilor s-a intervenit prompt, cu peste 650 l spumogen lichid, din dotarea autospecialelor de stingere, incendiul fiind stins, în limitele găsite.

Au ars circa 800 kg de hidrosulfit folosit în procesul de producție. S-au deteriorat: instalația de fixare, instalația electrică aferentă, macaraua de acționare și containerul metalic. În urma acestui incident nu au fost înregistrate victime.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.