Intervenţii la foc continuu

Duminică, 21 Iunie 2020Mures
Sursa Foto: Facebook ISU Mures

Interventii la foc continuu | imaginea 1 În perioada 12-14 iunie a.c., ISU Mureș a gestionat 173 de intervenții, dintre care cele mai importante au fost:

154 de intervenții SMURD.

Incendii:

Vineri, 12 iunie a.c., în jurul orei 09:11, ISU Mureș fost solicitat să intervină la un incendiu de coș de gunoi în interiorul unui apartament din municipiul Reghin, strada Salcâmilor. S-au deplasat la fața locului pompierii militari de la Detașamentul Reghin. După recunoaștere, aceștia au constatat că este vorba depre un coș de gunoi care ardea mocnit într-un apartament de la etajul I și casa scării era inundată cu fum. Pompierii au reușit pătrunderea pe geam în apartament și au stins de urgență incendiul, înainte ca acesta să se propage la întreaga încăpere, ulterior pompierii au evacuat fumul de pe casa scării. Din fericire, nu au fost victime. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost: flacără (mijlocul care ar fi putut produce aprinderea a fost chibrit).

Sâmbătă, 13 iunie a.c., în jurul orei 12:20, ISU Mureș a fost solicitat să intervină la un incendiu care a izbucnit la groapa de gunoi din Sighișoara. S-au deplasat la locul solicitat și au intervenit pentru stingere pompierii militari de la Detașamentul Sighișoara. După aproximativ 8 ore, incendiul a fost lichidat.

Sâmbătă, 13 iunie a.c., în jurul orei 19:10, ISU Mureș a fost solicitat să intervină la un incendiu de fânar în localitatea Draculea. S-au deplasat la locul solicitat și au intervenit pentru stingere pompierii militari de la Punctul de Lucru Râciu și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Band. Au ars aproximativ 15 baloți de furaje și aproximativ 50 mp din acoperișul fânarului. Nu au fost victime.

Accidente:

Sâmbătă, 13 iunie a.c., în jurul orei 02:00, ISU Mureș a fost solicitat să intervină la un accident rutier pe raza localității Sighișoara, cartier Venchi, km 119+400. S-au deplasat la locul solicitat pompierii militari de la Detașamentul Sighișoara. După recunoaștere, aceștia au constatat că este vorba despre un accident rutier între două autotrenuri în care se aflau patru persoane, din care o victimă (unul dintre șoferi), era încarcerată. Victima a fost descarcerată de către pompierii militari și predată ambulanței SMURD de Terapie Intensivă Târgu-Mureș cu medic. Victima a fost de cod roșu. Și celălalt șofer era de cod roșu, acesta fiind preluat de SMURD Sighișoara, iar o victimă de sex feminin de cod galben și un minor de cod verde au fost preluaţi de către ambulanța SAJ Sighișoara. Toate victimele au fost transportate la spital. Drumul a fost blocat pe ambele sensuri.

Duminică, 14 iunie a.c., în jurul orei 16:15, ISU Mureș a fost solicitat să intervină la un accident rutier pe raza localității Pietriș. S-au deplasat la locul solicitat pompierii militari de la Punctul de Lucru Deda. După recunoaștere, aceștia au constatat că este vorba despre un accident rutier între două autoturisme în care se aflau trei persoane, dintre care două victime încarcerate de cod roșu. Victimele au fost extrase de către pompierii militari și predate ambulanței SMURD Deda și SAJ Reghin, acestea fiind transportate la spital. A treia victimă a refuzat transportul la spital. Circulația a fost blocat pe un sens de mers.

Intervenții în urma fenomenelor meteo periculoase:

Sâmbătă, 13 iunie a.c., în jurul orei 19:50, ISU Mureș a fost solicitat șă intervină în cazul producerii de inundații în urma unei ploi torenţiale, la o casă de locuit din municipiul Reghin, strada Branduşei. Au intervenit pompierii militari de la Detaşamentul Reghin, cu un echipaj format din 5 subofițeri o autospecială și o motopompă.

Sâmbătă, 13 iunie a.c., în jurul orei 20:20, ISU Mureș a fost solicitat șă intervină în cazul producerii de inundații în urma unei ploi torenţiale, la două case de locuit și doi operatori economici în localitatea Chiheru de Sus. Au intervenit pompierii militari de la Detaşamentul Reghin, cu un echipaj format din 5 subofițeri o autospecială și o motopompă în colaborare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Chiheru de Jos.

Sâmbătă, 13 iunie a.c., în jurul orei 21:45, ISU Mureș a fost solicitat șă intervină în cazul producerii de inundații în urma unei ploi torenţiale în localitatea Roua, comuna Fântânele, la o casă de locuit, curtea acesteia și salvarea unui adolescent rămas blocat pe acoperişul unui adăpost de animale. Au intervenit pompierii militari de la Detaşamentul Târgu Mureş. Adolescentul de aproximativ 17 ani a fost salvat de către localnici, până la sosiriea forțelor de intervenție. Tot în aceeași localitate, echipajul s-a deplasat la altă solicitare transmisă de IPJ Mureş, pentru salvarea a două persoane adulte, aflate pe malul pârâului, și care erau în pericol. Pompierii militari au reușit salvarea persoanelor și transportarea lor intr-o zonă de siguranță. Forţele alocate la aceste două intervenții au fost trei cadre militare cu o barcă penumatică.

Sâmbătă, 13 iunie a.c., în jurul orei 21:50, ISU Mureș a fost solicitat șă intervină în cazul producerii de inundații în urma unei ploi torenţiale la aproximativ 100 de locuințe în localitatea Sângeorgiu de Pădure. S-au deplasat la fața locului pompierii militari de la Detașamentul Târgu Mureș, Punctul de Lucru Sovata, Garda Miercurea Nirajului, împreună cu Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență Sângeorgiu de Pădure, Bălăuşeri, Acățari şi autoritățile locale.

La locul intervenției s-au deplasat: Prefectul județului Mureş, Inspectorul-Şef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Mureș, comanda Detaşamentului de Pompieri Târgu Mureş şi 18 subofițeri: - având în vedere numărul mare de intervenții a fost activată grupa operativă a ISU Mureş; - s-a intervenit cu: 3 autospeciale de intervenție, 4 motopompe transportabile, 1 motopompă remorcabilă de capacitate mare şi un autocamion de intervenție; - au fost afectate un număr de aproximativ 100 de locuințe (case de locuit, pivnițe, curți).

Pompierii militari au intervenit efectiv pentru evacuarea apei, nămolului din case de locuit, pivnițe și curți la 33 de locații. Intervenția a durat aproximativ 22 de ore.

Sâmbătă, 13 iunie a.c., în jurul orei 22:37, ISU Mureș a fost solicitat șă intervină în cazul producerii de inundații în urma unei ploi torenţiale în municipiul Târnăveni, cartierul Livezii, la o stradă inundată. Au intervenit pentru evacuarea apei pe o lungime de aproximativ 70 ml și aproximativ 60 cm înălțime, care punea în pericol inundarea locuințelor particulare din zonă, pompierii militari de la Secția Târnăveni. Forţele alocate au fost șapte subofițeri, o autospecială cu o motopompă transportabilă și o motopompă remorcabilă.

Degajare copac prăbușit pe o mașină:

Duminică, 14 iunie a.c., în jurul orei 14:00, ISU Mureș a fost solicitat să intervină pentru degajarea unui copac prăbușit pe o mașină în municipiul Târgu Mureș, strada Subpădure. Au intervenit pentru degajarea acestuia pompierii militari de la Detașamentul Târgu Mureș. Din fericire, nu au fost victime.

Având în vedere numărul mare de intervenții în acest sfărșit de săptămână, s-a luat decizia de către domnul Inspector-Șef domnul Colonel Călin-Ioan HANDREA pentru activarea grupei operative a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Mureş (chemarea personalului din timpul liber la unități).

Pompierii mureşeni reamintesc tuturor cetățenilor faptul că numărul unic 112 este destinat exclusiv apelurilor de urgență!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.