Intervenţii pentru evacuarea apei din case și gospodării în municipiul Slobozia

Miercuri, 17 Iunie 2020Ialomita
Sursa Foto: Facebook ISU Ialomita

Interventii pentru evacuarea apei din case si gospodarii in municipiul Slobozia | imaginea 1 În contextul prognozei meteorologice de ploi abundente și instabilitate atmosferică de Cod Portocaliu, pompierii militari au acționat încă de sâmbătă seară și pe tot parcursul nopții de 14 iunie a.c., pentru evacuarea apei din case și gospodării în municipiul Slobozia.

Prin dispeceratul 112 au fost primite peste 45 de solicitări de la cetățeni care semnalau efecte ale precipitațiilor abundente în gospodăriile proprii. În sprijinul populației au fost mobilizate forțe și mijloace de intervenție din cadrul Detașamentului de Pompieri Slobozia, care au intervenit cu 7 motopompe, 1 cisternă, 2 autospeciale de primă intervenție și comandă și 5 autospeciale de stingere.

S-a acționat pentru evacuarea apei acumulate din ploi din 31 de locuințe și 12 curți. S-a intervenit pentru degajarea a trei copaci căzuți în municipiul Slobozia și în orașul Amara, pentru degajarea a 7 stâlpi de comunicație care blocau circulația. În urma acestor situații de urgență nu s-au înregistrat victime. Intervenția este în desfășurare și la această oră.

Pompierii rămân mobilizați până la normalizarea situației și înlăturarea efectelor produse de fenomenele meteorologice. Totodată, sunt menținute în stare de operativitate toate categoriile de mijloace și echipamente pentru asigurarea în cel mai scurt timp a acțiunilor de răspuns.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.