Intervenţii pentru evacuarea apei şi salvarea persoanelor în dificultate

Sâmbătă, 13 Iunie 2020Arad
Sursa Foto: Facebook ISU Arad

Interventii pentru evacuarea apei si salvarea persoanelor in dificultate | imaginea 1 În ultimele 24 de ore, 8 - 9 iunie a.c., în urma fenomenelor meteorologice periculoase, COD GALBEN și COD PORTOCALIU, Detașamentul de Pompieri Arad a intervenit în 3 locații din municipiul Arad pentru evacuarea apei și salvarea persoanelor.

În urma unui apel la 112, un echipaj format din 5 salvatori, o autospecială și o motopompă remorcabilă a intervenit în zona pasajului din cartierul Micălaca pentru salvarea unei persoane blocate într-un autoturism și pentru evacuarea apei din pasaj. La sosirea pompierilor, în interiorul autoturismului de teren a fost găsită o femeie însărcinată, fără alte probleme medicale. Celelalte 2 intervenții au fost pentru evacuarea apei din subsoluri inundate.

Detașamentul de Pompieri Sebiș a intervenit, începând cu ora 23.15, cu un ofițer, 7 subofițeri, 2 autospeciale, cu sprijinul Inspectoratului Județean de Jandarmi un echipaj și o autospecială de intervenție în mediul montan, Serviciul Salvamont - Salvaspeo al CJA, un echipaj al SAJ, stația Sebiș și un echipaj de poliție, pentru salvarea unui grup de turiști din zona împădurită a stațiunii Moneasa.

Apelul a fost efectuat la SNAU 112 la ora 23.03. Grupul de excursioniști, format din 15 persoane, adulți și copii din localitatea Sântana, a anunțat că o fată prezintă probleme medicale, nu poate coborî singură, și din cauza întunericului nu mai găsesc traseul de coborâre.

Personalul dispeceratului ISU Arad a dat din nou dovadă de profesionalism și a reușit cu ajutorul aplicației 112, instalată pe telefoanele celor din grup o localizare exactă, ușurând misiunea forțelor de intervenție din teren. Grupul de turiști a fost localizat la aproximativ 3 km de drumul principal din stațiune, într-o zonă împădurită și fără acces cu mijloace auto.

După aproximativ o oră jumătate de ”marș forțat”, echipele de intervenție au găsit excursioniști. S-a făcut evaluarea medicală a fetei care prezenta simptome de apendicită, și ușoară hipotermie. A fost îmbrăcată în echipamentul de protecție al unui pompier și coborâtă pe targă, mai apoi pe dispozitivul de coborâre adus de colegii de la SALVAMONT- SALVASPEO până la ambulanță. Celelalte persoane, fără probleme medicale au fost asistate pentru a ajunge în siguranță în stațiune.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.