Județul Bistriţa-Năsăud, grav afectat de inundații și viituri

Sâmbătă, 27 Iunie 2020Bistriţa-Nasaud
Sursa Foto: Facebook ISU Bistriţa-Nasaud

Judetul Bistrita Nasaud  grav afectat de inundatii si viituri | imaginea 1 În doar 2 ore ale zilei de marţi, 23 iunie a.c., la dispeceratul ISU Bistrița - Năsăud au fost primite peste 100 de apeluri pe numărul unic de urgență 112 prin care se solicita intervenția echipajelor de pompieri cu mijloace tehnice pentru sprijinirea populației afectate de inundații.

Prioritate au avut-o misiunile de evacuare/salvare persoane și animale, degajarea cåilor de acces - drumuri naționale, județene și comunale pentru asigurarea misiunilor de urgență (în special cazuri medicale urgente), ulterior misiunile de evacuare a apei din case, beciuri, curți, anexe etc.

Toate apelurile şi solicitările sunt tratate cu maximă responsabilitate de către echipajele de pompieri militari și voluntari, personal SGA Bistrița Năsăud, polițiști, jandarmi și comitetele locale pentru situații de urgență, care nu vor fi retrase din teren până la soluționarea tuturor solicitărilor, în funcție de prioritățile menționate mai sus.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.