Mereu la datorie, în sprijinul populației grav afectate de inundaţii

Sâmbătă, 27 Iunie 2020Harghita
Sursa Foto: Facebook ISU Harghita

Mereu la datorie  in sprijinul populatiei grav afectate de inundatii | imaginea 1 Pe tot parcusul zilei de marţi, 23 iunie a.c., cu eforturi susținute, pompierii militari harghiteni au acționat în sprijinul populației și administrației publice locale, pentru evacuarea apei din 23 beciuri/subsoluri, 5 curți și 5 anexe gospodărești afectate de inundații, în municipiile Toplița și Gheorgheni.

Totodată, aceştia au acționat pentru decolmatarea unui pod, în orașul Bălan, fiind inundată strada Florilor și pentru deblocarea sistemului de colectare a apei, supraîncărcat din cauza aluviunilor, în comuna Corbu, strada Principală.

Pompierii militari harghiteni vor rămâne la datorie şi în zilele următoare, pentru limitarea și înlăturarea tuturor efectelor negative generate de fenomenele hidrometeorologice periculoase, la această oră echipaje de pompieri intervenind pentru evacuarea apei din curțile și pivniţele inundate ale unor case, din municipiul Gheorgheni și comuna Corbu. Vor fi prezenți în mijlocul comunităților afectate până situația va reveni la normal.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.