Peste 100 de pompieri militari și voluntari în sprijinul populației afectate de inundații

Marți, 30 Iunie 2020Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

Peste 100 de pompieri militari si voluntari in sprijinul populatiei afectate de inundatii | imaginea 1 Joi, 25 iunie a.c., peste 100 de pompieri militari și voluntari au intervenit în sprijinul populației afectate de inundații cauzate fie de creșterea nivelului râului Prut, fie ca urmare a ploilor abundente înregistrate începand cu ora 03.00.

În municipiul Botoşani, comunele Pråjeni, Mihăileni și Stăuceni s-a intervenit pentru evacuarea apei din mai multe gospodării, degajarea unor autoturisme care nu au mai putut înainta din cauza apei de pe carosabil și asanarea unor fântâni. În total, au fost 26 de misiuni.

Joi, 25 iunie a.c., la Rădăuți Prut s-au continuat misiunile de protecție a populației împotriva inundațiilor generate de creșterea nivelului râului Prut peste cota de pericol. Încă de la prima oră, a fost amenajată o tabără de sinistrați pentru cazarea persoanelor care nu au aparținători. Totodată, s-au luat masuri de protecție a locuințelor, fiind amplasate diguri din saci de nisip la ușile de acces în locuințe. Preventiv, după-amiaza, 79 de persoane, dintre care opt copii care locuiesc în cele 40 de case aflate în zona inundabila din Rădăuți Prut și Rediu, au fost evacuate temporar. Trei persoane din aceeași familie vor fi cazate în tabăra de sinistrați, celelalte vor înnopta la rude.

Pompierii rămân în zonă pentru monitorizarea situației și sunt pregătiți sa intervină în cel mai scurt timp dacă situația o impune. La ora 22.00, râul Prut măsura la Rădăuți Prut 790 cm, cu 190 cm peste cota de pericol, in creștere cu 14 cm faţă de ora precedentă. La Oroftiana, râul Prut măsura la aceeași oră 755 cm, cu 105 cm peste cota de pericol, in scădere cu șapte cm faţă de ora precedentă.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.