Peste 200 de intervenţii gestionate de ISU Mureş în doar 4 zile

Luni, 08 Iunie 2020Mures
Sursa Foto: Facebook ISU Mures

Peste 200 de interventii gestionate de ISU Mures in doar 4 zile | imaginea 1 În perioada 01 - 04 iunie a.c., ISU Mureș a intervenit la peste 200 de misiuni, dintre care cele mai importante au fost:

Incendiu

Luni 01 iunie, în jurul orei 04:30, ISU Mureș a fost solicitat să intervină la incendiul unui cap tractor (TIR), pe raza localitatii Fărăgău (DN 16), sensul de mers spre județul Cluj. S-au deplasat la locul solicitat pompierii militari de la Detașamentul Reghin. Ajunși la locul intervenției, aceştia au constatat ca un cap tractor ardea în totalitate. Drumul a fost blocat pe un sens de mers pe toată durata intervenției. Din fericire, nu au fost victime. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit electric.

Arbore căzut pe balcon

Luni, 01 iunie, în jurul orei 08:40, ISU Mureș a fost solicitat să intervină la un arbore căzut pe un balcon, în municipiul Târgu Mureș, pe B-dul 1848. Au intervenit pentru îndepărtarea acestuia pompierii militari de la Detașamentul Târgu Mureș. Ajunși la locul solicitat, aceştia au constatat că este vorba despre un copac de mici dimensiuni, căzut pe un balcon de la parterul blocului, care nu a cauzat victime sau pagube materiale. Copacul a fost indepartat de către pompierii militari.

Accidente rutiere

Marți, 02 iunie, în jurul orei 10:40, ISU Mureș a fost solicitat să intervină la un accident rutier in localitatea Sântana de Mureș, cu posibilitatea ca o victimă să fie încarcerată și o conductă de gaz fisurată. S-au deplasat de urgență la locul solicitat, pompierii militari de la Detașamentul Târgu Mureș, după executarea recunoașterii, au constatat că este vorba despre un singur autoturism implicat, fără victime încarcerate, care a părăsit partea carosabilă și a lovit un contor de gaz. În urma impactului, o persoană de sex masculin a avut nevoie de îngrijiri medicale, aceasta fiind de cod galben. Victimei i s-a acordat prim-ajutor la fața locului, după care a fost preluată și transportată la CPU Târgu Mureș de către ambulanţa SMURD. Circulaţia a fost blocată pe un singur sens de mers pe toată durata intervenției. Contorul de gaz și fisurile au fost remediate în cel mai scurt timp de către autoritățile competente.

Peste 200 de interventii gestionate de ISU Mures in doar 4 zile | imaginea 2

Deblocare ușă în municipiul Târgu Mureș

Miercuri, 03 iunie, în jurul orei 01:25, ISU Mureș a fost solicitat să intervină pentru deblocarea unei uși în cartierul Dâmbu Pietros, din municipiul Târgu Mureș. S-au deplasat de urgență la locul solitat pompierii militari de la Detașamentul Târgu Mureș. S-a intervenit pentru deblocarea uşii apartamentului, în interior aflându-se o persoană de sex feminin, de circa 90 de ani, conștientă și cooperantă, aceasta fiind predată echipajului SMURD.

Persoană căzută în fântână, în localitatea Glodeni

Miercuri, 03 iunie, în jurul orei 14:35, ISU Mureș a fost solicitat să intervină pentru salvarea unei persoane cazute în fântână, în localitatea Glodeni. S-au deplasat de urgență la locul solicitat pompierii militari de la Detașamentul Târgu Mureș. La locul intervenției, aceștia au constatat că este vorba despre o persoană de sex masculin, de aproximativ 73 de ani, inconștientă. Victimei i s-au aplicat manevrele de resuscitare aproximativ o oră de către echipajul SMURD C1 (ambulanță de terapie intensivă cu medic), dar din păcate aceasta a fost declarată decedată de către medicul aflat la fața locului.

Salvare bovină căzută în fântână improvizată

Joi, 04 iunie, în jurul orei 12:20, ISU Mureș a fost solicitat să intervină în localitatea Sântana de Mureș, pentru salvarea unui animal (bovină) căzut într-o fântână improvizată cu adâncimea de aproximativ 4m până la luciul apei și circumferința de aproximativ 6m. S-au deplasat la locul intervenției și au intervenit pentru salvarea bovinei pompierii militari de la Detașamentul Târgu Mureș, care după aproximativ două ore intense și dificile, au reușit să imobilizeze și să extragă animalul din fântână cu ajutorul autoscării mecanice și a unui buldo-excavator venit în sprijin din partea primăriei Sântana de Mureș. Bovina este bine, fără leziuni și a fost predată proprietarului.

Tot în această perioadă au mai fost gestionate 200 de intervenții SMURD.

Pompierii mureşeni reamintesc tuturor cetățenilor faptul că numărul unic 112 este destinat exclusiv apelurilor de urgență!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.