Pompierii călărăşeni au ajutat un pui de barză să ajungă „acasă”

Miercuri, 17 Iunie 2020Calarasi
Sursa Foto: Facebook ISU Calarasi

Pompierii calaraseni au ajutat un pui de barza sa ajunga  acasa | imaginea 1 Sâmbătă, 13 iunie a.c., pompierii militari călărăşeni au avut parte de o misiune mai puțin obișnuită, în comuna Jegălia. În jurul orei 12.30, au fost solicitați să salveze un pui de barză căzut dintr-un cuib, care se afla fix în vârful unui stâlp de electricitate, la aproximativ 6 – 7 metri de la sol.

Pompierii din cadrul Gărzii de Intervenţie Borcea s-au deplasat cu o autospecială de descarcerare şi au ajuns primii la intervenţie, însă aveau nevoie de sprijin pentru a duce puiul acasă, în cuibul său, de unde căzuse cel mai probabil. Pompierii din Borcea au avut mare grijă de puiul de barză, până la sosirea colegilor pompieri de la Detaşamentul Călăraşi, care au venit mai dotaţi pentru această intervenţie, cu o autoscara de 42 de metri şi echipajul aferent.

Doar mama-barză pare să fi avut ceva emoţii, cât au lucrat pompierii pe lângă cuibul său pentru a-i aduce puiul în siguranţă, alături de celălalt frăţior. În acest timp, barza a “survolat” zona în mai multe rânduri, dar şi-a găsit liniştea într-un final când şi-a văzut familia reunită, în siguranţă.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.