Pompierii clujeni au acționat pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteo extreme

Miercuri, 17 Iunie 2020Cluj
Sursa Foto: Facebook ISU Cluj

Pompierii clujeni au actionat pentru inlaturarea efectelor fenomenelor meteo extreme | imaginea 1 În cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, 14 iunie a.c., pompierii clujeni au acționat pentru a înlătura efectele fenomenelor meteo extreme.

Cele mai importante situații au fost înregistrate în municipiul Turda. Aici, acțiunile pentru restabilirea stării de normalitate au fost desfășurate alături de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei municipiului Turda:

  • pentru evacuarea apei acumulate ca urmare a căderii precipitațiilor abundente din cinci gospodării situate pe străzile Panait Cerna, Intrarea Ion Corvin, Geroge Barițiu;
  • pentru degajarea arborilor căzuți pe carosabil pe străzile Constructorilor, Aviatorilor, Rapsodiei, Arieșului și Lotus;
  • pentru degajarea unui arbore căzut pe autoturism pe strada Pietroasa;
  • pentru degajarea unui arbore căzut pe o casă pe strada Arieșului;
  • și pentru degajarea unor elemente de construcție surpate și a pietrișului acumulat pe strada George Barițiu, unde a acționat buldoexcavatorul din dotarea ISU Cluj.

O situație mai aparte, gestionată de pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Gilău, pe parcursul nopții, a fost înregistrată între localitățile Șomeșul Rece și Mărișel, unde a fost necesară intervenție pentru a degaja mai mullți arbori căzuți pe carosabil. Aceștia au fost doborâți ca urmare a fenomenelor meteo extreme și blocau în întregime carosabilul, astfel încât a fost redat accesul pentru cca 50 de mașini care așteptau în coloană.

Apeluri individuale pentru evacuarea apei din gospodării au mai fost primtie din localitățile Aghireșu Fabrici, Mihai Viteazul și Săndulești, însă doar în Aghireșu Fabrici a fost necesară intervenția pompierilor pentru evacuarea apei.

Pe str. Intrarea Ion Corvin au fost înregistrate cele mai multe solicitări pentru case inundate (cca 20), având în vedere că strada se află în lucrări de reabilitare, iar acolo a fost necesară intervenția Companiei de apă și a Companiei de administrare a domeniului public din municipiul Turda.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.