Proiectil exploziv, descoperit de lucrătorii unei balastiere

Marți, 30 Iunie 2020Vrancea
Sursa Foto: Facebook ISU Vrancea

Proiectil exploziv  descoperit de lucratorii unei balastiere | imaginea 1 În urma unui apel primit la numărul unic de urgență 112, echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Anghel Saligny” al județului Vrancea a fost solicitată vineri, 26 iunie a.c., să intervină pentru o misiune de asanare în localitatea Pufești.

Ajunşi la locul indicat de apelant, specialiştii pirotehnişti au identificat un proiectil exploziv calibru 100 mm. Muniţia a fost descoperită de lucrătorii unei balastiere în momentul în care mutau o grămadă de pietriș. Ulterior, proiectilul a fost preluat și transportat în condiții de siguranță la depozitul special amenajat, în vederea distrugerii.

Pompierii vrânceni reamintesc cetăţenilor că, pentru prevenirea accidentelor în cazul descoperirii de muniţie neexplodată, au obligaţia să asigure zona, fără a o atinge, deoarece aceasta prezintă încă pericol de explozie şi să anunţe imediat evenimentul la numărul de urgenţă 112.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.