Respect, Plutonier Popa Constantin!

Luni, 01 Iunie 2020Prahova
Sursa Foto: Facebook ISU Prahova

Respect  Plutonier Popa Constantin | imaginea 1 Viaţa unui pompier nu se rezumă doar la activitățile pe care le desfășoară la locul de muncă. Oricând pot apărea situații neprevăzute, dar care conturează un tablou greu de imaginat, iar atunci când eşti salvator prin vocație, nu poţi sta deoparte nici în timpul liber.

Pompierul prahovean, plt. Popa Constantin se afla împreună cu fratele său, maistru militar la USISU Ciolpani, în timpul liber, în apropierea locuinței. Cei doi au asistat la producerea unui accident grav între doi biciclişti, în urma impactului fiind răniți, unul dintre aceștia intrând în stop cardio-respirator.

Cei doi pompieri, aflați la aproximativ 50 m faţă de locul evenimentului, au acționat rapid, având la îndemână şi o trusă de prim ajutor. Salvatorul a procedat, de îndată, la efectuarea manevrelor de resuscitare timp de aproximativ 20 de minute, până la sosirea echipajului SMURD.

Constantin este pompier-paramedic, fiind încadrat pe ambulanța SMURD din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Ploieşti. Deşi este foarte tânăr, este un profesionist desăvârșit, cu o experiență de 7 ani, dar în primul rând un om un suflet mare.

Dragostea față de semeni și dorința puternică de a-i salva ori de câte ori este nevoie sunt trăsături care fac parte din caracterul salvatorului. Atunci când vine vorba de salvarea vieților oamenești fiecare minut contează, iar ajutorul acordat poate face diferența.

Pentru profesionalismul și modul exemplar în care a acționat, conducerea instituției îl felicită pentru spiritul civic de care a dat dovadă!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.