Vremea rea a produs efecte în Odorheiu Secuiesc

Luni, 22 Iunie 2020Harghita
Sursa Foto: Facebook ISU Harghita

Vremea rea a produs efecte in Odorheiu Secuiesc | imaginea 1 Pentru a treia zi consecutiv, în urma manifestării fenomenelor meteo prognozate COD PORTOCALIU de precipitații abundente, s-au produs efecte în municipiul Odorheiu Secuiesc, fiind nevoie de intervenția pompierilor militari pentru înlăturarea efectelor negative generate de averse.

Astfel, în cursul zilei de miercuri, 17 iunie a.c., salvatorii au acționat cu motopompe, pentru evacuarea apei acumulate în urma ploilor torențiale din 6 pivnițe/subsoluri ale unor case, un garaj și 2 curți, de pe străzile Pantei, Varga Katalin, Târnavei, Rákoczi Ferencz și Petőfi Sándor. Totodată, s-a acționat pentru decolmatarea canalului de scurgere, care prezenta pericol de infiltrare în subsolul Școlii Generale ”Tompa László”.

Ca urmare a precipitațiilor din ultimele zile s-a produs o alunecare de teren pe strada Rozei, frontul alunecării oprindu-se la o distanță de 5 m față de o gospodărie. Nu au fost afectate locuințe și nu au rezultat victime, însă, în mod preventiv, au fost evacuate 3 persoane (2 adulți și 1 copil). La acest moment, sunt în desfășurare intervenții pentru evacuarea apei din două subsoluri inundate ale unor case, din municipiul Odorheiu Secuiesc, strada Pantei.

Întrucât vremea rămâne instabilă și în următoarea perioadă, este esențial să ținem cont de sfaturile autorităților și, la fel de important, este să cunoaștem ceea ce trebuie să facem în cazul în care nivelul apei crește rapid și există pericolul unei viituri.

Pentru evitarea situațiilor în care viața poate fi pusă în pericol, populația trebuie să respecte următoarele recomandări:

  • Nu vă deplasați prin curenți de apă, puteți să vă pierdeți echilibrul;
  • Nu vă deplasați cu autoturismul în zona inundată;
  • În cazul în care sunteți surprinși de viitură, urcați-vă către părțile superioare ale locuinței sau pe acoperiș, până la sosirea echipelor de salvare.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.