Zeci de misiuni de evacuarea apei și salvarea persoanelor afectate de inundații

Luni, 22 Iunie 2020Timis
Sursa Foto: Foto Lau

Zeci de misiuni de evacuarea apei si salvarea persoanelor afectate de inundatii | imaginea 1 În ultimele zile, pompierii militari au avut zeci de misiuni de evacuarea apei și salvarea persoanelor afectate de inundații. Pe tot parcursul nopții de joi spre vineri, 19 iunie a.c., și până la această oră, peste 70 de pompieri, ajutați de jandarmi și de voluntari, lucrează pentru consolidarea digurilor râului Timiș care a înregistrat creșteri considerabile în Lugoj și în aval.

De asemenea, tot vineri 19 iunie a.c., la ieșirea din localitatea Lugoj, zona Pohalma Jabar, în digul de protecție s-au format 2 breșe cu o lungime de aproximativ 30 m fiecare și o distanță intre cele două breșe de 100 m. În zona inundată se aflau 4 ferme de animale din care au fost evacuate: 22 persoane (10 adulți și 12 copii) și 100 bovine, iar alte 10 persoane s-au autoevacuat.

Sâmbătă, 20 iunie a.c., pompierii militari, alături de colegii de la Administrația Bazinală de Apă Banat au intervenit în zona localității Uliuc, la subtraversarea de pe malul stâng al râului Timiș (amonte de calea ferată), blocând infiltrațiile produse de debitul mare de apă. De asemenea, pompierii au intervenit pentru protejarea localității prin amplasarea mai multor saci cu nisip în zonele de risc. În urma intervențiilor, s-a reușit prevenirea inundațiilor în zona vizată. În continuare digul este monitorizat.

Cetățenii județului din localitățile în zona cărora a fost pericol de revărsare a apelor au fost alertați prin sistemul RO-ALERT.

La ora actuală nu se mai înregistrează probleme deosebite pe raza județului Timiș, însă având în vedere că județul se află în continuare sub avertizări meteorologice și hidrologice, pericolul nu a fost înlăturat în totalitate. Pompierii continuă să intervină în zonele afectate, în același timp, monitorizează situația din teren fiind pregătiți să intervină în orice moment.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.