29 de situaţii de urgenţă, în ultimele 24 de ore

Sâmbătă, 11 Iulie 2020Buzau
Sursa Foto: Facebook ISU Buzau

29 de situatii de urgenta  in ultimele 24 de ore | imaginea 1 În cursul ultimelor 24 de ore, pompierii buzoieni au acționat pentru gestionarea a 29 situații de urgență, dintre care solicitări pentru intervenția echipajelor S.M.U.R.D., în număr de 16. Totodată, salvatorii au intervenit la o misiune de asanare muniție, un accident rutier, o misiune de evacuare a apei, dar și alte 10 situații de urgență.

Prin Centrul Operațional Județean au fost monitorizate și gestionate un număr de 7 avertizări de coduri meteorologice și hidrologice (galben, portocaliu și roșu). Având în vedere fenomenele meteorologice și hidrologice periculoase menționate în avertizările de Cod Roșu, comanda inspectoratului a dispus:

  • Ridicarea capacității operaționale la nivelul structurilor de intervenție ale inspectoratului;
  • Informarea președinților Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență din localitățile vizate;
  • Informarea membrilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență;
  • Emiterea a două mesaje RO-Alert pentru avertizarea populației din zonele vizate, la orele 12:31, respectiv 14:32.

Intervenții din ultimele 24 de ore:

La ora 14:30, un echipaj de pompieri din cadrul Punctului de lucru Beceni s-a deplasat în localitatea Lopătari, județul Buzău, unde a fost semnalată, o gospodărie inundată cu apă provenită din torenții produși în urma precipitațiilor abundente. Cu ajutorul motopompei, pompierii au evacuat apa, misiunea finalizându-se în jurul orei 17:00.

La ora 18:01, un echipaj din cadrul Punctului de lucru Nehoiu a intervenit pe raza orașului Nehoiu, pentru a îndepărta un copac (nuc) care a căzut pe carosabil (D.N.10), avariind ușor un autoturism staționat. Împreună cu autoritățile publice locale, în scurt timp, s-a reușit îndepărtarea acestuia, iar pompierii au rămas la fața locului, pentru asigurarea zonei, ținând cont de faptul că arborele, în cădere, a afectat și instalația electrică din zonă. La fața locului a fost prezentă și o echipă a distribuitorului de energie electrică.

La ora 18:40, în urma unui apel de urgență, ce menționa un eveniment rutier pe centura de nord a municipiului Buzău, la fața locului s-au deplasat două autospeciale S.M.U.R.D. și o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul I.S.U. Buzău, unde au identificat un autoturism în afara părții carosabile, răsturnat pe plafon, în interiorul acestuia aflându-se două persoane, ambele, cu vârste de aproximativ 70 de ani. Pompierii au procedat la extragerea victimelor și asigurarea primului ajutor medical, ulterior ambele fiind transportate la spital.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.