77 de misiuni ale pompierilor mehedințeni, la sfârşit de săptămână

Sâmbătă, 25 Iulie 2020Mehedinti
Sursa Foto: Facebook ISU Mehedinti

77 de misiuni ale pompierilor mehedinteni  la sfarsit de saptamana | imaginea 1 Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al judeţului Mehedinţi au intervenit, în acest weekend, pentru stingerea a 15 incendii, salvarea victimelor și asigurarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor la patru accidente rutiere, evacuarea apei din 6 gospodării, transportarea a două persoane supraponderale cu probleme medicale, dar și îndepărtarea unui roi de gărgăuni.

Paramedicii SMURD au acordat asistenţă medicală celor 34 de persoane care au solicitat ajutorul, apelând numărul unic de urgenţă 112.

În perioada 17-19 iulie a.c., cadrele ISU Mehedinți au continuat acțiunile pe linia prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2 și au executat 10 acțiuni de control, fiind vizate 63 de obiective. În urma verificărilor, au fost aplicate 16 avertismente pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală (COVID-19), pompierii urmărind, totodată, dacă sunt respectate măsurile de apărare împotriva incendiilor.

De asemenea, echipajele operative din cadrul ISU Mehedinți au efectuat 22 de misiuni, 17 dintre acestea constând în decontaminarea a 25 de ambulanțe SMURD și SAJ, dar și a unei autospeciale de transport personal și victime multiple (ATPVM), iar cinci pentru preluarea și transportul unor persoane care au necesitat îngrijiri medicale.

Dintre cele 15 incendii stinse de pompierii mehedințeni, unul a izbucnit într-un apartament, altul la un autoturism, unul la o cultură de viță de vie, iar 12 la vegetație uscată.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.