A ars cea mai veche cabană din zona de vest a Văii Jiului

Sâmbătă, 04 Iulie 2020Hunedoara
Sursa Foto: Facebook ISU Hunedoara

A ars cea mai veche cabana din zona de vest a Vaii Jiului | imaginea 1 La ora 03:16, în noaptea de 28 spre 29 iunie a.c., a fost anunțat la serviciul 112 un incendiu la cabana Cheile Buții din localitatea Câmpul lui Neag. 20 de pompieri militari cu 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă s-au deplasat la fața locului, unde incendiul se manifesta generalizat pe toată suprafața cabanei.

4 persoane cazate în acel moment s-au autoevacuat, 1 victimă fiind transportată la spitalul Lupeni cu o mașină proprietate personală, cu arsuri la membrele inferioare și superioare.

Din cauza zonei izolate, fără semnal telefonic, incendiul a fost anunțat din păcate mult mai târziu. A ars cabana pe o suprafață de 500 de mp, cauza probabilă fiind un scurt circuit electric.

Acțiunea de stingere a fost îngreunată de cantitatea de material lemnos din construcția cabanei, precum și de lipsa apei cu presiune din zonă, cel mai apropiat hidrant fiind la 5 km distanță de focar, pompierii militari reușind să alimenteze autospecialele cu apă din lacul din apropiere.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.