Atenție la scăldat! Copil căzut într-o baltă!

Luni, 06 Iulie 2020Mures
Sursa Foto: Facebook ISU Mures

Atentie la scaldat  Copil cazut intr o balta | imaginea 1 În ultima perioadă, pe raza județului Mureș, au avut loc fenomene meteorologice periculoase cu ploi abundente, scurgeri de pe versanți și creșteri masive ale râurilor, pârâurilor, lacurilor, bălților etc.

Apele sunt mai adânci decât în mod obișnuit și mult mai învolburate. Să nu ne avântăm a ne răcori și a ne îmbăia, până când debitul apei nu revine la normal, în locuri binecunoscute de noi și supravegheați.

Marţi, 30 iunie a.c., în jurul orei 18:00, ISU Mureș a fost solicitat să intervină pentru extragerea unui copil căzut într-o groapă plină de apă în localitatea Ideciu de Sus. S-au deplasat la locul solicitat pompierii militari de la Detașamentul Reghin.

Ajunși la locul intervenției, aceștia au constatat că este vorba despre apele unei bălți din Ideciu de Sus. Minorul în vârstă de 13 ani, fără semne vitale, a fost extras din baltă de către pompierii militari ajutați de cetățeni. Acesta a fost predat echipajului medical, care imediat a început resuscitarea acestuia. După aproximativ 30 de minute, victimei i-a revenit pulsul și a fost transportată cu elicopterul SMURD la Unitatea de Primiri Urgențe Târgu-Mureș. În momentul de față, minorul se află la secția de Terapie Intensivă, nu se știe cu exactitate starea victimei.

Pompierii mureşeni reamintesc tuturor cetățenilor faptul că numărul unic 112 este destinat exclusiv apelurilor de urgență!

Atentie la scaldat  Copil cazut intr o balta | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.