Băieţel de 5 ani, salvat în ultima clipă de la înec

Marți, 14 Iulie 2020Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

Baietel de 5 ani  salvat in ultima clipa de la inec | imaginea 1 Un băiețel de 5 ani, din orașul Săveni, a fost salvat în ultima clipă de la înec de pompierii din Săveni. Micuţul a căzut într-o fântână adâncă de aproape 10 metri, în timp ce se juca. Intervenţia rapidă a echipajului din cadrul Gărzii de Intervenție Săveni, format din plt. maj. Ionuț Vişan, plt. maj. Mihai Beşleaga, plt. maj. Petru Băltoi și plt. maj. Fănică Hospode, a făcut ca joaca să nu se transforme într-o tragedie.

Plt. maj. Ionuț Vișan a coborât în puţul adânc și, ajutat de colegi, l-a adus pe copil la suprafață. Băiețelul a fost scos din fântână în viaţă și predat echipajului SJA aflat la faţa locului. Intervenția a durat mai puțin de 10 minute.

Având în vedere că, în această perioadă, cei mici petrec foarte mult timp în aer liber, pompierii reamintesc câteva sfaturi pentru prevenirea unor tragedii:

  • Acoperiți fântâna cu capac!
  • Acoperiți cu capace (mai grele) orice alt vas cu apă din curte sau casă: cratiţe mari, găleţi, căzi, butoaie, etc.
  • Ţineți găleţile cu apă potabilă cât mai sus şi acoperite – un copil mic se poate îneca şi într-un vas cu puţin lichid!
  • Zăvorul este important în prevenirea accidentelor. Dacă aveţi toaletă în curte, formaţi-vă un obicei de a închide uşa cu zăvorul/cârligul.
  • Orice groapă este un pericol pentru copilul mic. Ingrădiți aceste zone!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.