Bombă de aruncător, găsită într-o curte de către proprietarul casei

Vineri, 17 Iulie 2020Satu Mare
Sursa Foto: Facebook ISU Satu Mare

Bomba de aruncator  gasita intr o curte de catre proprietarul casei | imaginea 1 Sâmbătă, 11 iulie a.c., în jurul orei 13:00, echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Someș” al județului Satu Mare a intervenit pentru asanarea unei bombe de aruncător rămasă neexplodată din cel de-Al Doilea Război Mondial, în satul Blaja.

Inițial, bomba a fost găsită într-o curte, de către proprietarul care săpa pentru a amenaja fosa septică. Acesta a anunțat imediat autoritățile, o echipă specializată în astfel de intervenții deplasându-se la fața locului.

Întreaga zonă a fost securizată, cu ajutorul colegilor polițiști, fiind restricționată trecerea pietonilor în apropiere. Cercetările efectuate au dus la descoperirea unei bombe de aruncător de calibru 82 mm. Muniția a fost ridicată și transportată la depozitul de muniții rămase neexplodate din Carei, urmând să fie distrusă.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.