Echipajul CBRN al ISU Argeș a trecut de 420 de misiuni de decontaminare

Miercuri, 29 Iulie 2020Arges
Sursa Foto: Facebook ISU Arges

Echipajul CBRN al ISU Arges a trecut de 420 de misiuni de decontaminare | imaginea 1 Echipajul CBRN al ISU Argeș a trecut de 420 de misiuni de decontaminare ale personalului și tehnicii de intervenție, de la prima misiune specifică virusul COVID-19 și până acum.

Aceștia, în spiritul camaraderesc, specific unui militar, i-au îndrumat pe ceilalți colegi în ceea ce privește modul de intervenție și procedurile de echipare și dezechipare făcute corespunzător. Pentru un salvator este vital să aibă încredere în "armura" sa și în tehnica cu care intervine.

În ceea ce privește restabilirea capacității de intervenție după o ,,intervenție Covid", totul se face ca la carte, deoarece orice greșeală costă mult prea mult pentru a putea fi permisă, așa că, operațiunile necesită o atenție sporită și timp pentru eliminarea riscurilor de contaminare.

ISU Argeș numără 12 specialiști CBRN, care au atribuții în domeniile cercetare, monitorizare, identificare, decontaminare, prelevare probe din medii contaminate chimic, biologic, radiologic și nuclear, care sunt în intervenție 24 din 24 de ore!

Reprezentanţii ISU Argeş îndeamnă cetăţenii să respecte măsurile de protecție individuală şi să pună siguranță lor înainte de toate! Au la dispoziție linia TelVerde – 0800800165 prin care pot sesiza cazurile de încălcare a normelor de protecție sanitară.

În situaţia evacuării în caz de incendiu a spaţiilor de cazare ale cabanelor montane şi structurilor de primire turistice amplasate izolat, utilizatorii vor lua asupra lor haine călduroase.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.