Explozie neurmată de incendiu, printre multiplele intervenţii gestionate de ISU Mureş

Vineri, 17 Iulie 2020Mures
Sursa Foto: Facebook ISU Mures

Explozie neurmata de incendiu  printre multiplele interventii gestionate de ISU Mures | imaginea 1 În perioada 6 - 12 iulie a.c., ISU Mureş a gestionat 378 de intervenţii. Dintre cele mai importante se amintesc:

360 de intervenții SMURD.

Incendii:

Joi, 09 iulie, în jurul orei 13:59, ISU Mureș a fost solicitat să intervină la un incendiu de anexă gospodărească în localitatea Zimți. S-au deplasat la locul solicitat și au îndeplinit misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Reghin, SVSU Ibănești, SVSU Hodac și SVSU Gurghiu. Incendiul s-a manifestat generalizat la un un grajd, pe o suprafață de aproximativ 400 mp, fără pericol de propagare la vecinătăți. În interiorul grajdului se aflau depozitați 6 mc de cherestea. Din fericire, nu au fost victime.

Sâmbătă, 11 iulie, în jurul orei 08:50, ISU Mureș a fost solicitat să intervină la un incendiu de anexă a unei case de locuit din localitatea Sărmașu, strada Trandafirilor. Au îndeplinit misiunea pompierii militari din cadrul Secției Sărmașu. Au ars o afumătoare și anexe din lemn pe o suprafață de aproximativ 20 mp, nu a fost pericol de propagare. Din fericire, nu au fost victime.

Sâmbătă, 11 iulie, în jurul orei 15:15, ISU Mureș a fost solicitat să intervină la un incendiu de vegetație uscată în municipiul Târgu Mureș, strada Libertății. Au intervenit pentru stingerea incendiului pompierii militari de la Detașamentul Târgu Mureș. A ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 700 mp. fara pericol de propagare.

Explozie neurmată de incendiu:

Marți, 07 iulie, în jurul orei 11:20, ISU Mureș a fost solicitat să intervină în cazul unor scurgeri de gaz într-o casă de locuit, din localitatea Sântu, comuna Lunca. S-au deplasat la locul solicitat, pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, pompierii militari de la Detașamentul Reghin cu o autospecială de stingere și ambulanța SMURD. Ajunși la locul intervenției, după executarea recunoașterii, pompierii reghineni au constatat că este vorba despre o explozie neurmată de incendiu. Explozia s-a produs în urma unor scurgeri de gaz din locuință.

În interiorul casei se afla o persoană de sex feminin, de aproximativ 45 de ani. În urma exploziei, victima a suferit arsuri de gr. I si II pe aproximativ 30% din corp. Victimei i s-a acordat asistenţă medicală la fața locului de către echipajul SMURD, după care a fost transportată la Compartimentul de Primiri Urgențe Reghin. Pe toată durată intervenției, persoana a fost conștientă și cooperantă. În urma exploziei din imobil au fost afectate o baie, un dormitor și o cameră.

Accidente rutiere:

Duminică, 12 iulie, în jurul orei 13:50, ISU Mureș a fost solicitat să intervină în cazul producerii unui accident rutier pe raza localității Șincai Fânațe. Au intervenit pompierii militari de la Punctul de lucru Râciu și Detașamentul Târgu Mureș. Ajungând la locul solicitat, după executarea recunoașterii, pompierii militari au constatat că este vorba despre un accident rutier în care a fost implicat un autoturism și un utilaj agricol. În urma accidentului, două victime au fost de cod galben și două de cod verde, niciuna încarcerată.

Duminică, 12 iulie, în jurul orei 16:20, ISU Mureș a fost solicitat să intervină pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la un accident rutier, produs pe raza localității Crăciunești. Au îndeplinit misiunea pompierii militari de la Detașamentul Târgu Mureș. În urma accidentului două persoane neîncarcerate au necesitat intervenții medicale, ambele victime au fost de cod galben, acestea fiind transportate la Unitatea de Primiri Urgențe Târgu Mureș.

Degajare copac:

Duminică, 12 iulie, în jurul orei 20:10, pompierii militari din cadrul Punctului de Lucru Sovata au intervenit pentru îndepărtarea unui arbore căzut pe carosabil între localitățile Sărățeni și Măgherani. Copacul bloca o bandă de mers. Din fericire, nu au fost victime.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.