Intervenție de amploare la un incendiu izbucnit la un depozit de material lemnos

Miercuri, 29 Iulie 2020Vaslui
Sursa Foto: Facebook ISU Vaslui

Interventie de amploare la un incendiu izbucnit la un depozit de material lemnos | imaginea 1 Sâmbătă, 25 iulie a.c., pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Podul Înalt" al județului Vaslui au intervenit cu șapte autospeciale, dintre care cinci autospeciale de stingere cu apă, o ambulanță tip B2 (EPA) și echipaje specializate (32 subofițeri și doi ofițeri), pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un depozit de material lemnos aflat în curtea unei societăți comerciale din localitatea Lipovăț, comuna Lipovăț.

La intervenție au participat autospeciale din cadrul Detașamentelor de Pompieri Vaslui și Bârlad, precum și din cadrul Secției de Pompieri Huși.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta violent la un depozit de material lemnos (aproximativ 1000 metri cubi) și exista pericolul iminent de propagare la o hală de aproximativ 1000 metri pătrați plină cu peleți și furaje, șase hale pentru creșterea păsărilor, precum și la un tank diesel în care se afla circa 20 m3 carburant.

S-a acționat pe trei sectoare, unul pentru stingerea incendiului și două pentru protecția bunurilor. Intervenția a fost mult îngreunată de vântul foarte puternic care sufla pe direcția nord - sud est. Incendiul a fost localizat și s-a acționat pentru lichidarea sa. La intervenție a participat și SVSU Lipovăț.

Acțiunea a fost condusă de Inspectorul-șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Podul Înalt" al județului Vaslui, col. Tătaru Niculae, sub coordonarea prefectului județului Vaslui, Gologan Mircea.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.