Intervenţie pentru extragerea unui nou născut dintr-o toaletă exterioară

Sâmbătă, 04 Iulie 2020Mures
Sursa Foto: Facebook ISU Mures

Interventie pentru extragerea unui nou nascut dintr o toaleta exterioara | imaginea 1 În perioada 26 - 28 iunie a.c., ISU Mureş a gestionat 196 de intervenţii. Dintre cele mai importante se pot aminti:

176 de intervenții SMURD.

Incendii:

Vineri, 26 iunie, în jurul orei 02:40, ISU Mureș a fost solicitat să intervină la un incendiu de pivniță, în localitatea Ceuaș, comuna Mica. Au intervenit pentru stingere pompierii militari de la Secția Târnăveni. Ajunși la locul solicitat au constatat că este vorba despre un incendiu la subsolul unei case de locuit. Au ars un perete de aproximativ 25 mp, electrocasnice și s-au degradat scule electrice. Incendiul a fost stins înainte ca acesta să se propage la întreaga clădire. Din fericire, nu au fost victime. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost: efectul termic (s-a autoaprins din cauza unei improvizații).

Vineri, 26 iunie, în jurul orei 23:10, ISU Mureș a fost solicitat să intervină la un incendiu de coroane de brad în cimitirul din localitatea Ceuașul de Câmpie. S-au deplasat și au intervenit pentru stingerea acestuia pompierii militari de la Detașamentul Târgu Mureș. Din fericire, nu au fost victime.

Sâmbătă, 27 iunie, în jurul orei 14:10, ISU Mureș a fost solicitat să intervină la un incendiu de casă de locuit în municipiul Târgu Mureș, pe strada Dealului. S-au deplasat la locul solicitat pompierii militari de la Detașamentul Târgu Mureș. Ajunși la locul solicitat, după recunoaștere, aceștia au constatat că incendiul s-a manifestat într-o cameră dintr-o casă de locuit. Acesta a fost stins până la sosirea forțelor de intervenție. Din fericire, nu au fost victime.

Duminică, 28 iunie, în jurul orei 00:10, ISU Mureș a fost solicitat să intervină la un incendiu de anexă gospodărească în localitatea Moșia. S-au deplasat și au intervenit pentru stingere pompierii militari de la Detașamentul Târgu Mureș și SVSU Glodeni. Incendiul a fost stins înainte ca acesta să se propage la casa de locuit. Au ars aproximativ 1000 de baloți de paie.

Duminică, 28 iunie, în jurul orei 16:00, ISU Mureș a fost solicitat să intervină la un incendiu de autobuz în localitatea Botorca pe DN 14 A. S-au deplasat și au intervenit pentru stingere pompierii militari de la Secția Târnăveni. Incendiul s-a manifestat la compartiemtul motor. Din fericire, nu au fost victime. Circulația s-a desfășurat alternativ pe un sens.

Intervenție în urma fenomenelor meteo periculoase:

Vineri, 26 iunie, în jurul orei 01:00, ISU Mureș a fost solicitat să intervină pentru extragerea apei dintr-o pivniță inundată în localitatea Archita, comuna Vânători. Au intervenit pentru extragerea apei, pompierii militari de la Detașamentul Sighișoara.

Interventie pentru extragerea unui nou nascut dintr o toaleta exterioara | imaginea 2

Accidente rutiere:

Sâmbătă, 27 iunie, în jurul orei 11:05, ISU Mureș a fost solicitat să intervină la un accident rutier pe raza localității Ungheni, la ieșire spre Cerghid. Au intervenit pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Mureș. Ajunși la locul solicitat, pompierii militari au constatat că este vorba despre un accident rutier produs între două autoturisme, unul se afla in afara părții carosabile. În autoturismul din afara părții carosabile se aflau doua victime conștiente și blocate în interior, acestea fiind extrase de catre pompierii militari și predate echipajului SMURD pentru evaluarea medicală, după care au fost transportate la UPU Târgu Mureș. Drumul a fost blocat pe un sens de mers.

Sâmbătă, 27 iunie, în jurul orei 12:10, ISU Mureș a fost solicitat să intervină pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la un accident rutier cu avarierea unei conducte de gaz în municipiul Târgu Mureș, strada Grădinarilor. Au intervenit pompierii militari de la Detașamentul Târgu Mureș. După executarea recunoașterii, aceștia au constatat că un contor de gaz este avariat, nu au fost scurgeri de gaz, iar autoturismul care a intrat în el a fost avariat ușor. Nu au fost victime.

Nou născut extras din toaletă exterioară:

Sâmbătă, 27 iunie, în jurul orei 11:00, ISU Mureș a fost solicitat să intervină pentru extragerea un copil nou născut căzut într-o toaletă exterioară din curtea unei case de locuit, în localitatea Suplac, strada Principală. Au intervenit pentru extragerea acestuia pompierii militari de la Secția Tîrnăveni. Nou născutul a fost extras din toaleta exterioară de către pompierii militari, dar din păcate acesta a fost declarat decedat de către medicul aflat la fața locului.

Degajare copaci:

Vineri, 26 iunie, în jurul orei 07:30, pompierii militari de la Detașamentul Târgu Mureș au intervenit pentru degajarea unei crengi, care era cu pericol să cadă pe trecători în municipiul Târgu Mureș, strada Aleea Carpați. Duminică, 28 iunie, în jurul orei 07:30, pompierii militari de la Detașamentul Târgu Mureș au intervenit pentru degajarea unui copac în municipiul Târgu Mureș, strada Belșugului. Duminică, 28 iunie, în jurul orei 09:30, pompierii militari de la Detașamentul Târgu Mureș au intervenit pentru degajarea unui copac în municipiul Târgu Mureș, Str. Predeal. Duminică, 28 iunie, în jurul orei 14:00, ISU Mureș a fost solicitat să intervină pentru degajarea unui copac în localitatea Răstolița pe DN 15, care bloca ambele sensuri de mers. Au intervenit pentru degajarea copacului și curățarea carosabilui pompierii militari de la Punctul de Lucru Deda și angajați din partea Drumurilor Naționale.

Căprioară prinsă în gard:

Duminică, 28 iunie, în jurul orei 08:40, ISU Mureș a fost solicitat să intervină pentru salvarea unei căprioare prinsă în gard în municipiul Târgu Mureș, pe strada Trebely. Au intervenit pentru extragerea acesteia pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Mureș. Aceasta a fost găsită blocată în gard, a fost extrasă, salvată şi predată paznicului de la Fondul de vânătoare Livezeni.

Deblocări de uși:

Duminică, 28 iunie, în jurul orei 10:20, ISU Mureș a fost solicitat să intervină pentru deblocarea unei uși în municipiul Târgu-Mureș, strada Victor Babeș. Au intervenit pentru deblocarea ușii pompierii militari de la Detașamentul Târgu Mureș.

Pompierii mureşeni reamintesc tuturor cetățenilor faptul că numărul unic 112 este destinat exclusiv apelurilor de urgență!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.