Multiple intervenţii ale ISU Mureş

Luni, 06 Iulie 2020Mures
Sursa Foto: Facebook ISU Mures

Multiple interventii ale ISU Mures | imaginea 1 În perioada 29 iunie - 2 iulie a.c., ISU Mureş a gestionat 225 de intervenţii, dintre care se amintesc cele mai importante.

209 de intervenții SMURD.

Incendii:

Luni, 29 iunie, în jurul orei 20:20, ISU Mureș a fost solicitat să intervină la un incendiu de deșeuri menajere în municipiul Târnăveni, strada Grădinilor. S-au deplasat la locul solicitat și au intervenit pentru stingerea incendiului pompierii militari de la Secția Târnăveni. Din fericire, nu au fost victime.

Miercuri, 01 iulie, în jurul orei 16:30, ISU Mureș a fost solicitat să intervină la un incendiu de autoturism în municipiul Târnăveni, pe strada Avram Iancu. S-au deplasat la locul solicitat și au intervenit pentru stingere, pompierii militari de la Secția Târnăveni. Incendiul a fost lichidat de către pompierii mureșeni. Acesta s-a manifestat la compartimentul motor. Nu au fost victime. Miercuri, 01 iulie, în jurul orei 22:10, ISU Mureș a fost solicitat să intervină la un incendiu de deșeuri menajere în Târgu Mureș, strada Valea Rece. S-au deplasat la locul solicitat și au intervenit pentru stingere pompierii militari de la Detașamentul Târgu Mureș. A ars aproximativ 60 mp de gunoi menajer. Nu au fost victime.

Joi, 02 iulie, în jurul orei 15:25, ISU Mureș a fost solicitat să intervină la un incendiu de casă de locuit, cu posibilitatea de propagare la alt imobil în localitatea Morești, langă oraș Ungheni. S-au deplasat la locul solicitat pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Mureș. Ajunși la locul intervenției, aceștia au constatat că este vorba despre un incendiu la o casă de locuit de aproximativ 40 mp. Acoperișul acesteia a ars în totalitate, din fericire nu a fost pericol de propagare la casele învecinate. Incendiul a fost lichidat de către pompierii mureșeni. Nu au fost anunţate victime. Au sprijinit la stingerea incendiului SVSU Ungheni și Fărcaș Raul Alin care este voluntar în cadrul ISU Mureș.

Intervenții în urma fenomenelor meteo periculoase:

Luni, 29 iunie, în jurul orei 15:15, ISU Mureș a fost solicitat să intervină pentru extragera apei de la subsolul unei clădiri din municipiul Reghin, strada Sării. Au intervenit pentru extragerea apei, pompierii militari de la Detașamentul Reghin. Marți, 30 iunie și miercuri, 01 iulie, ISU Mureș a fost solicitat de către Sistemului de Gospodărire a Apelor Mureş să sprijine la ridicarea unui dig din saci de nisip pentru împrejmuirea de lacuri în localitatea Tăureni. Un echipaj format din 11 cadre militare din cadrul Secției de Pompieri Târnăveni s-a deplasat la locul solicitat și, împreună cu angajați ai primăriei Tăureni, ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Mures și SVSU Tăureni au ridicat un dig de protecție din saci de nisip în vederea evitării deversării lacurilor.

Multiple interventii ale ISU Mures | imaginea 2

Accidente rutiere:

Miercuri, 01 iulie, în jurul orei 08:45, ISU Mureș fost solicitat să intervină la un accident rutier cu o victimă încarcerată pe raza localității Gornești, pe DN 15. S-au deplasat la locul solicitat pompierii militari de la Detașamentul Reghin. După recunoaștere, aceștia au constatat că este vorba despre un accident rutier, cu un autoturism implicat. Acesta a părăsit partea carosabilă și s-a izbit într-un cap de pod. În interior se afla o victimă de sex feminin, încarcerată, de cod roșu, conștientă și cooperantă. Victima a fost extrasă în cel mai scurt timp posibil de către pompierii militari reghineni, predată și transportată de urgență la UPU Târgu Mureș cu ambulanța SAJ.

Joi, 02 iulie, în jurul orei 21:15, ISU Mureș a fost solicitat să intervină pentru asigurarea măsurilor de prevenirea și stingerea incendiilor (PSI), la un accident rutier - un autoturism răsturnat pe partea carosabilă, pe DN 16, între Sărmășel Gară și Satu Nou. S-au deplasat la locul intervenției pompierii militari de la Secția Sărmașu. Ajunși la locul intervenției, pompierii mureșeni au constatat că este vorba despre un autoturism răsturnat pe partea carosabilă, cu trei victime autoevacuate, care nu au necesitat îngrijiri medicale. Șoseaua a fost blocată pe ambele sensuri de mers.

Table metalice în pericol să cadă:

Luni, 29 iunie, în jurul orei 19:00, ISU Mureș a fost solicitat să intervină în cazul unui banner metalic, în pericol de cădere pe trotuar în municipiul Târgu Mureș, strada Gheorghe Doja ,la intersecție cu strada Cugir. S-au deplasat la locul solicitat pompierii militari de la Detasamentul Târgu Mureș. După recunoaștere, aceștia au constatat că este vorba despre patru table metalice, de aproximativ 40 cm, care erau în pericol să cadă pe mașini, acestea fiind îndepărtate de pompierii mureșeni.

Minor extras din baltă:

Marți, 30 iunie, în jurul orei 18:00, ISU Mureș a fost solicitat să intervină pentru extragerea unui copil căzut într-o groapă plină de apă în localitatea Ideciu de Sus. S-au deplasat la locul solicitat pompierii militari de la Detașamentul Reghin. Ajunși la locul intervenției, aceștia au constatat că este vorba despre apele unei bălți din Ideciu de Sus. Minorul în vârstă de 13 ani, fără semne vitale, a fost extras din baltă de către pompierii militari ajutați de cetățeni. Acesta a fost predat echipajului medical, care imediat a început resuscitarea minorului. După aproximativ 30 de minute, victimei i-a revenit pulsul și a fost transportată cu elicopterul SMURD la Unitatea de Primiri Urgențe Târgu-Mureș. În momentul de față, minorul se află la secția de Terapie Intensivă.

Deblocări de uși:

Luni, 29 iunie, în jurul orei 11:30, ISU Mureș a fost solicitat să intervină pentru deblocarea unei uși în municipiul Târgu-Mure de pe Bulevardul 1848. Au intervenit pentru deblocarea ușii pompierii militari de la Detașamentul Târgu Mureș.

Misiune pirotehnică:

Joi, 02 iulie, în jurul orei 17:00, ISU Mureș a fost solicitat să intervină la o misiune pirotehnică, în Lunca Mureșului, la ieșire spre Aluniș unde s-a găsit un proiectil de aproximativ 50 cm. S-a deplasat la locul solicitat echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului Târgu Mureș. Ajunși la locul intervenției, pompierii mureșeni au constatat că în urma unor săpături executate la canalizare, s-a gasit o bombă de aruncător cal. 120mm., de aproximativ 15 kg. Cel mai probabil muniția provine de pe timpul conflictelor militare.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.