Operațiune dificilă de salvare a 3 persoane surprinse sub un mal de pământ

Luni, 20 Iulie 2020Dambovita
Sursa Foto: Facebook ISU Dambovita

Operatiune dificila de salvare a 3 persoane surprinse sub un mal de pamant | imaginea 1 Sâmbătă, 18 iulie a.c., în jurul orei 13:00, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Basarab I” Dâmbovița au fost solicitați în localitatea Braniștea pentru salvarea a 3 persoane (bărbaţi de 26, 20 și 16 ani) surprinse sub un mal de pământ, în timp ce efectuau lucrări la o rețea de canalizare.

Pentru extragerea acestora, pompierii au intervenit cu 3 echipaje de descarcerare (două de la Detașamentul Titu și unul de la Detașamentul Târgoviște) și 2 containere multirisc (unul de la ISU Dâmbovița și unul de la USISU Ciolpani) și 3 buldoexcavatoare aduse de autoritățile locale. De asemenea, pentru acordarea asistenței medicale de urgență, la fața locului au fost prezente 3 ambulanțe ale SAJ Dâmbovița și 1 elicopter SMURD.

A fost o operaţiune dificilă, care s-a desfășurat contracronometru, timp de aproape 3 ore, condusă de comandantul Detașamentului de Pompieri Titu și coordonată de inspectorul-șef al ISU ”Basarab I” Dâmbovița.

Două dintre victime (băiatul de 16 ani și bărbatul de 26 ani), care prezentau semne vitale, au fost extrase de pompieri și predate echipajelor medicale SAJ și SMURD care le-au acordat asistență medicală la fața locului. Cei doi tineri au fost transportați la spitale din capitală, unul cu o ambulanță SAJ și unul cu elicopterul SMURD.

În ciuda tuturor eforturilor făcute de salvatori, din nefericire, cea de a 3-a victimă (bărbatul de 20 ani), care înca de la începutul operațiunii de salvare nu prezenta semne vitale, fiind acoperită aproape în totalitate de pământ, a fost extrasă de pompieri și predată echipajelor medicale care au constatat decesul.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.