Respect, Plt. maj. Cîrciumaru Constantin Cristian!

Marți, 14 Iulie 2020Bucuresti-Ilfov
Sursa Foto: Facebook ISU Bucuresti-Ilfov

Respect  Plt  maj  Circiumaru Constantin Cristian | imaginea 1 Spirit de pompier ISU Bucureşti-Ilfov! Joi, 9 iulie a.c., reprezentanţii ISU B-IF au primit un clip în care se observa intervenția de acordare a primului ajutor la un accident rutier. Nu mică le-a fost mirarea când au observat că pe lângă echipajele specializate, un bărbat, îmbrăcat civil, acorda sprijin salvatorilor sosiți la locul intervenției.

Plt. maj. Cîrciumaru Constantin Cristian, pompier al ISU București-Ilfov, căci despre el este vorba, a fost omul potrivit la locul potrivit. „Din momentul în care am îmbrăcat uniforma de pompier, am știut că, indiferent de contextul în care mă aflu, sunt în slujba oamenilor”, povestește Cristian.

Aflat în concediu de odihnă, în timp ce se deplasa pe Autostrada A2, sensul București – Constanța, la kilometrul 208, a observat un accident rutier între două autoturisme.

„Din instinct, am luat decizia să opresc să văd dacă cineva are nevoie de ajutor. Autospecialele de intervenție nu sosiseră la locul incidentului. Erau mulți oameni adunați. După o rapidă recunoaștere, am realizat că erau șase victime. Trei persoane întinse pe asfaltul autostrăzii și trei în stare de șoc cu leziuni minore. Am mers la cele trei victime întinse pe asfalt, din fericire erau conștiente. Una dintre ele striga după ajutor, spunea că nu se poate mișca și că spatele o doare tare. Am asigurat victima pentru a nu suferi și alte traumatisme. Era speriată, avea lacrimi în ochi. Echipajele de intervenție au sosit foarte repede. Am continuat alături de ele să acord primul ajutor.”

Cele relatate de pompierul bucureştean reprezintă doar o mică parte din ceea ce s-a întâmplat acolo, dar el, ca și ceilalți colegi pompieri, nu vorbesc mult, fac ceea ce știu ei mai bine, acționează.

Pentru implicarea de care a dat dovadă și pentru dragostea față de meseria aleasă, plt. maj. Cîrciumaru Constantin Cristian a fost recompensat de conducerea ISU B-IF.

Respect  Plt  maj  Circiumaru Constantin Cristian | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.