Respect, echipajul SMURD Mociu!

Vineri, 17 Iulie 2020Cluj
Sursa Foto: Facebook ISU Cluj

Respect  echipajul SMURD Mociu | imaginea 1 Ei sunt echipajul SMURD Mociu, iar de cele mai multe ori, sunt solicitați să salveze persoane rănite în urma accidentelor rutiere care se produc în apropierea subunității. Uneori, colegii de pe descarcerare trebuie să folosească echipamentele speciale pentru a ajunge la persoanele din mașinile contorsionate. Atunci totul devine o luptă contra cronometru, în care fiecare știe ce este în jurul său și ce are de făcut pentru a-i aduce în grija medicilor pe cei aflați în agonie.

Este sâmbătă după-amiaza și sunt din nou la serviciu, când aud alarma și află că trebuie să transporte o femeie însărcinată, aflată la termen, către spitalul din Cluj-Napoca. Pornesc într-un suflet către ambulanță și repetă fiecare în minte pașii necesari în astfel de cazuri. Știu că au dezinfectat temeinic ambulanța, până la ultima pensă, echipează combinezoanele, măștile și vizierele menite să îi protejeze, atât pe ei, cât și pe pacienții pe care îi ajută.

Șoferul pornește și conduce cu grijă printre mașinile de pe drum, astfel încât în zece minute sunt în fața casei unde erau așteptați. Imediat pot citi prin vizierele lor entuziasmul din ochii celor doi soți. Fără tăgadă, așează femeia pe targă și pornesc cu ambulanța spre spital.

Nu apucă să meargă mult, că după douăzeci de minute se declanșează nașterea. Opresc imediat ambulanța și o ajută pe gravidă să ia poziția pentru naștere. Se asigură reciproc, privind prin vizierele aburite, și știu că vor face tot ceea ce le stă în putință, astfel încât nașterea să se realizeze în siguranță.

Trebuie să o ajute pe mamă să poată menține poziția corectă, iar la naștere copilul trebuie ținut cu foarte mare grijă. Trebuie aspirat nasul copilului pentru a putea respira, șters corpul în întregime, iar apoi învelit în scutecul și folia antitermică pentru a-l feri de hipotermie.

De data aceasta, copilul și mama se dovedesc a fi adevărați luptători și trec cu bine prin tot ceea ce a însemnat acest moment. Sunt fără cuvinte, dar fericiți că mama și copilul sunt în siguranță, iar în scurt timp vor primi grija medicilor din spital și atenția întregii familii.

Se bucură în tăcere și se îndreaptă spre bază pentru a pregăti ambulanța pentru următoarea intervenție. Inevitabil, gândul le zboară la perioada prin care trec acum și la zilele care par să îi copleșească pe fiecare dintre ei. Însă în această zi, dragostea văzută în ochii părinților pentru copilul lor îi face să spere că strădaniile și sacrificiile fiecăruia dintre ei vor aduce cândva izbânda. Știu că vor face și în zilele ce urmează tot ceea ce le stă în putință pentru ca împreună să reușească.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.