Amintiri distructive
Sursa Foto: Facebook ISU Bacau
În perioada 10 - 13 august a.c., echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mr. CONSTANTIN ENE” a județului Bacău a fost solicitată să intervină în vederea asanării terenului de muniția rămasă neexplodată, în zona vârfului Coșna din localitatea Târgu Ocna, județul Bacău.
Din ceea ce s-a crezut inițial a fi o misiune de rutină, aceasta s-a dovedit în final una extrem de complexă din punct de vedere al duratei și al volumului ridicat de efort fizic depus pe toată durata intervenției.
Astfel, în toată această perioadă, echipa de colaboratori ai Muzeului de Istorie Târgu Ocna, împreună cu profesorul Radu Alin, muzeograf în cadrul Primăriei orașului Târgu Ocna și domnul Dima Ștefan (colaborator), a participat activ la descoperirea și identificarea unui depozit format din peste 400 de muniții și elemente de muniție rămasă neexplodată provenită din timpul Primului Război Mondial.
Zona descoperirii, situată pe vârful Coșna din localitatea Târgu Ocna, a fost asanată de către echipa pirotehnică aparținând ISUJ Bacău, în vederea ridicării întregii cantități de muniție, transportării și depozitării acesteia în scopul distrugerii ulterioare.
Pompierii băcăuani mulțumesc pe această cale tuturor celor implicați pentru responsabilitatea de care au dat dovadă, alertând instituțiile competente în momentul descoperirii acestor “urme” ale războiului. Se adresează mulţumiri pentru tot sprijinul şi pentru toată încrederea acordată!
De reținut faptul că aceste muniții rămase neexplodate rămân singurele “amintiri” care încă mai pot produce victime şi nu trebuie tratate cu superficialitate!
Galerie imagini
Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.