Desfăşurare de forţe pentru stingerea unui incendiu la groapa de gunoi din Sighişoara

Luni, 10 August 2020Mures
Sursa Foto: Facebook ISU Mures

Desfasurare de forte pentru stingerea unui incendiu la groapa de gunoi din Sighisoara | imaginea 1 În perioada 03 - 06 august a.c., ISU Mureş a gestionat 234 de intervenții, dintre care cele mai importante pot fi amintite:

216 de intervenții SMURD.

Incendii

Luni, 03 august, în jurul orei 12:25, ISU Mureș a fost solicitat să intervină în cazul producerii unui incendiu de autoturism în municipiul Târgu Mureș, strada Antal Nagy Budai. Au intervenit pentru stingerea acestuia pompierii militari de la Detașamentul Târgu Mureș. A fost vorba despre un incendiu la o autoutilitară care a ars generalizat. Din fericire, nu au fost victime.

Luni, 03 august, în jurul orei 22:00, ISU Mureș a fost solicitat să intervină în cazul producerii unui incendiu de vegetație uscată în municipiul Sighișoara, pe strada Clujului în apropierea stației de epurare. S-au deplasat la locul solicitat și au intervenit pentru stingere pompierii militari de la Detașamentul Sighișoara. Nu a existat pericol de propagare și, din fericire, nu au fost victime.

Marți, 04 august, în jurul orei 15:20, ISU Mureș a fost solicitat să intervină în cazul producerii unui incendiu de baloți și tractor la ieșire din localitatea Târnăveni spre localitatea Custelnic. S-au deplasat de urgență la locul solicitat pompierii militari de la Secția Târnăveni. Ajunși la locul intervenției, salvatorii au constatat că este vorba despre un incendiu de miriște și baloți. Au ars aproximativ 60 de baloți, miriște pe o suprafață de aproximativ 1ha și o presă de balotat. Din fericire, nu au fost victime.

Marți, 04 august, în jurul orei 16:40, ISU Mureș a fost solicitat să intervină în cazul producerii unui incendiu de casă de locuit în localitatea Lunca Bradului. Au intervenit pentru stingerea acestuia SVSU Lunca Bradului, pompierii militari de la ISU Harghita – Detașamentul Toplița și pompierii militari de la Punctul de Lucru Deda. Au ars aproximativ 30 pm din acoperișul casei și o bucătărie de vară de aproximativ 15 mp. Din fericire, nu au fost victime.

Marți, 04 august, în jurul orei 17:30, ISU Mureș a fost solicitat să intervină în cazul producerii unui incendiu de casă de locuit în localitatea Hădăreni, strada Principală. Au intervenit pentru stingere pompierii militari de la Punctul de Lucru Luduș. A ars acoperișul casei de locuit, incendiul fiind stins înainte ca acesta să se propage la întreaga locuință. Din fericire, nu au fost victime.

Miercuri, 05 august, în jurul orei 11:50, ISU Mureș a fost solicitat să intervină în cazul producerii unui incendiu de vegetație uscată în localitatea Adămuș, cu pericol de a se extinde la o plantație de pin. Au intervenit pompierii militari de la Secția Târnăveni. Incendiul a fost lichidat înainte ca acesta să se extindă la plantația de pin cu ajutorul unui utilaj agricol. Acesta a creat o fâșie de protecție între vegetația aprinsă și platantație. A ars aproximativ 3 ha de vegetație uscată.

Miercuri, 05 august, în jurul orei 19:40, ISU Mureș a fost solicitat să intervină în cazul producerii unui incendiu de vegetație uscată în municipiul Reghin, strada Gurghiului. Au intervenit pentru stingerea acestuia pompierii militari de la Detașamentul Reghin. Au ars deșeuri și vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 20 mp . Joi, 06 august, în jurul orei 15:20, ISU Mureș a fost solicitat să intervină în cazul producerii unui incendiu de vegetație uscată în municipiul Târgu Mureș, strada Somnului. Au intervenit pentru stingerea acestuia pompierii militari de la Detașamentul Târgu Mureș.

Joi, 06 august, în jurul orei 16:20, ISU Mureș a fost solicitat să intervină în cazul producerii unui incendiu la o traversă de cale ferată în oraș Luduș, strada Mărășești. Au intervenit pentru stingerea acesteia pompierii militari de la Punctul de Lucru Luduș. Nu a fost afectat traficul feroviar și, din fericire, nu au fost victime.

Joi, 06 august, în jurul orei 19:30, ISU Mureș a fost solicitat să intervină în cazul producerii unui incendiu la groapa de gunoi din municipiul Sighișoara. S-au deplasat la locul intervenției pompierii militari de la Detașamentul Sighișoara, Detașamentul Târgu Mureș, SVSU Daneș și trei cisterne de apă a unor operatori economici. Incendiul s-a manifestat violent, pe o suprafață de peste 400 mp, cu degajări mari de fum, motiv pentru care s-au transmis două mesaje RO-ALERT, prin care s-a avertizat populația din zonă despre eveniment.

Pentru această intervenție s-a activat parțial grupa operativă și în total s-a intervenit cu 30 de cadre militare din cadrul ISU Mureș cu patru autospeciale de stingere cu apă și spumă și o mașină de teren, doi reprezentanți de la SVSU Daneș cu o autospecială de stingere, cinci angajați de la diverși operatori economici cu trei cisterne de apă. După 14 ore încă se mai lucra pentru lichidarea incendiului. Acesta s-a manifestat în continuare pe mai multe focare ascunse și degajări de fum. Din fericire, nu au fost victime.

Accidente rutiere

Luni, 03 august, în jurul orei 18:05, ISU Mureș a fost solicitat să intervină pentru asigurarea de măsuri de prevenire și stingere a incendiilor la un accident rutier produs între trei autoturisme în localitatea Dumbrăvioara, fara victime încarcerate. Au intervenit pompierii militari de la Detașamentul Târgu Mureș. În autoturisme se aflau trei persoane, din care doua victime de cod galben, acestea au necesitat îngrijiri medicale și au fost transportate la spital cu ambulanța SAJ Mureș. Drumul a fost blocat pe ambele sensuri pe toata durata intervenției.

Degajare copac și materiale în pericol să cadă de la înălțime

Marți, 04 august, în jurul orei 10:30, ISU Mureș a fost solicitat să intervină pentru degajarea unui arbore căzut pe carosabil în municipiul Reghin, strada Cerbului. Au intervenit pentru degajarea acestuia pompierii militari de la Detașamentul Reghin. Din fericire, nu au fost victime.

Miercuri, 05 august, în jurul orei 15:00, ISU Mureș a fost solicitat să intervină pentru îndepărtarea unor materiale de construcții desprinse și în pericol să cadă de la etajul III, la o clădire din municipiul Târnăveni, strada Păcii. Au intervenit pentru îndepărtarea acestora pompierii militari de la Secția Târnăveni. A fost vorba despre 2 litere dintr-o reclamă, din plexiglass, care din cauza vântului s-au desprins și erau în pericol să cadă. Literele au fost îndepărtate la timp de către pompierii militari cu ajutorul autoscării mecanice.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.